Nå kan du oppgradere Office 2007

Service Pack 2 til Microsoft Office 2007 er klar for nedlasting. Den byr på noen interessante nyheter.

Før påske skrev vi en artikkel om hvordan du kan få Outlook til å bli mye raskere, ved hjelp av en enkel oppdatering på 2 MB. Den aktuelle oppdateringen er en del av Service Pack 2 til Microsoft Office 2007, som er en samlepakke som først og fremst retter kjente feil siden lanseringen, men som også introduserer forbedringer og nye funksjoner.

De to største nyhetene heter imidlertid ODF og PDF, to utbredte filformater som nå blir bakt inn i Office-programmene. ODF (Open Document Format) er blant annet brukt i OpenOffice.org, og nå blir det altså mulig å åpne, redigere og lagre dokumenter i dette formatet.

PDF er Adobes filformat som i mange år har vært regnet som en standard for distribusjon av elektroniske dokumenter.

Les også: Gratis Office-suite på norsk

PDF blir standard

PDF-støtten begrenses imidlertid til eksportering, ikke lesing og redigering. Dette har til nå vært tilgjengelig som en såkalt plug-in som brukerne har kunnet laste ned manuelt, men nå blir det altså bakt inn og tilgjengelig for alle.

Service Pack 2 byr blant annet også på forbedringer i måten programmene kommuniserer seg i mellom, inkludert enklere import av dynamiske grafer fra Excel til Word og PowerPoint. Også databaseprogrammet Access får forbedret støtte for eksport av data til Excel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdateringen kan lastes ned gratis for alle, og du finner den på denne siden. Hele pakken er på 290 MB.

Kilde: Microsoft, Neowin.

Les også: Slik unngår du PowerPoint-tabben