Ny funksjon på Facebook: Reager på kommentarer

Nå kan du le av kommentarene uten å skrive et eneste ord

Hva skal vi med ord når vi har emojis?

KJAPP REAKSJON: Føler du ikke for å skrive et svar til kommentaren, kan du heller bruke en reaksjon. Foto: Gaute Beckett Holmslet
KJAPP REAKSJON: Føler du ikke for å skrive et svar til kommentaren, kan du heller bruke en reaksjon. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ikke så lenge siden var tommel opp den eneste måten du kunne reagere på et Facebook-innlegg. Men vi brukere ville ha flere valg.

Hva med triste innlegg? Vi kan jo ikke gi tommel opp til dem? Og hva betyr det når venninna gir tommel opp til statusen du skrev om at du hadde mistet jobben?

Derfor lyttet Facebook til brukerne, og innførte reaksjoner. Først på selve Facebook-innlegget, deretter på meldinger i Messenger-appen, og nå sist: På kommentarene under innlegget.

Samme som før

Metoden er den samme som før. I nettleseren på PC holder du musepekeren over «Liker», så dukker det opp en meny med de forskjellige reaksjonene. Klikk på reaksjonen du vil velge.

På mobil trykker og holder du på «Liker», så dukker det opp en meny med de forskjellige reaksjonene. Dra fingeren bort til den reaksjonen du vil velge, og ta fingeren av skjermen.

Funksjonen skal være klar for alle i nettleseren på en datamaskin, mens det ikke er sikkert at alle har fått funksjonen på mobil-appen ennå. Sjekk at appen er oppdatert og ta gjerne en omstart for å se om muligheten er/blir aktivert.

Endrer hjerte-reaksjon

En av reaksjonene har også fått endret beskrivelse. Hjertet, som inntil nylig hadde beskrivelsen «fantastisk», har blitt kritisert av blant annet Ronny Brede Aase, kjent fra NRK, for å være misvisende.

Nå har imidlertid Facebook tatt grep, og endret fra «fantastisk» til «hjerte». Nå kan du altså si at noe er hjerte, selv om vi er usikre på hvor godt forankret dette er i det norske språk.

For å gjøre forvirringen komplett følges hjertesymbolet fortsatt av «kjærleik» dersom du har satt språkinnstillingene til nynorsk.

Hva synes du om den nye funksjonen og navneendringen?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!