Windows 8 omtales som den største oppgraderingen av operativsystemet siden Windows 95. Foto: Microsoft
Windows 8 omtales som den største oppgraderingen av operativsystemet siden Windows 95. Foto: MicrosoftVis mer

Nå kan du laste ned Windows 8 Developer Preview

Tidlig testutgave er myntet på utviklere, men er gjort tilgjengelig for alle.

Under Microsofts Build-konferanse i California i natt norsk tid, kunngjorde selskapet at en testversjon av neste Windows-versjon, kodenavn "Windows 8", kan lastes ned av alle som er nysgjerrige på hva det nye operativsystemet har å by på.

Windows 8 omtales som den største oppgraderingen av Windows siden Windows 95 for 16 år siden, og inneholder blant annet et nytt, valgbart grensesnitt kalt "Metro" og en egen "app store" for kjøp av programvare over nettet. Operativsystemet krever ikke mer av PC-en din enn Windows 7, og er også laget for å kunne kjøres på nettbrett. For sistnevnte vil det kreve langt færre ressurser enn Windows 7, ifølge Digi.no.

Les mer om alle nyhetene

Fortsatt tidlig

Windows-sjef Steven Sinofsky demonstrerer nye funksjoner i Windows 8 under Build-konferansen. Foto: Microsoft
Windows-sjef Steven Sinofsky demonstrerer nye funksjoner i Windows 8 under Build-konferansen. Foto: Microsoft Vis mer


Microsoft understreker at den tidlige testversjonen slett ikke er like gjennomarbeidet og stabil på alle plan som den endelige versjonen vil være, men det vil bli lagt ut patcher og forbedringer fortløpende på Windows Update. Senere vil det komme en betaversjon som er mer myntet på sluttbruker, deretter kommere RC-utgaven (release candidate), før den endelige versjonen foreligger en gang i 2012.

Windows 8 Developer Preview lastes ned i form av en ISO-fil. Når den er ferdig nedlastet kan du høyreklikke på den og velge Åpne i og Windows Disc Image Burner for å overføre den til en tom DVD-plate.

Artikkelen fortsetter under annonsen

32-bits utgaven er på 2,8 GB, mens 64-bits-utgaven er på 3,6 GB. Microsoft har også lagt ut en 64-bits utgave med en rekke utviklingsverktøy inkludert, denne er på 4,8 GB.

Det anbefales på det sterkeste å installere på en PC som ikke brukes til annet enn testing.

Du finner nedlastingene på denne siden hos Microsoft.

Les mer om alle nyhetene