Nå kan du laste ned «ny» Windows 10

Treshold 2 inneholder flere nyheter og forbedringer.

<B>WINDOWS UPDATE</B>: Den første store oppdateringen til Windows 10 kan nå lastes ned fra Windows Update.
WINDOWS UPDATE: Den første store oppdateringen til Windows 10 kan nå lastes ned fra Windows Update. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

REDMOND: Den første store oppdateringen til Windows 10, som inneholder både feilrettinger og noe ny funksjonalitet, er nå tilgjengelig fra Windows Update. Du kan også laste ned komplett installasjonssett, se lenker nederst i artikkelen.

Les også: 10 skjulte funksjoner i Windows 10

Kan bruke gamle Windows-nøkler

Oppdateringen har fått navnet Treshold 2, og inneholder alle feilrettingene siden lanseringen av Windows 10 i juli. Hvis du fortsatt benytter Windows 7 eller 8.1 og oppgraderer til Windows 10 etter at Treshold 2 fra og med i dag, vil denne allerede være på plass.

RETTER OG FORBEDRER: Microsofts kommunikasjonssjef Tim O'Brien forteller om nyhetene i den første store oppdateringen til Windows 10. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
RETTER OG FORBEDRER: Microsofts kommunikasjonssjef Tim O'Brien forteller om nyhetene i den første store oppdateringen til Windows 10. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


- Du kan nå installere Windows 10 på en blank disk ved å bruke din Windows 7 eller 8-nøkkel. Det var ikke mulig tidligere, sier Microsofts globale kommunikasjonssjef Tim O'Brien til Dinside.

Les også: Velg riktig Windows 10-lisens

Forbedret grensesnitt og nye apper

Blant de synlige nyhetene er små forbedringer i grensesnittet, blant annet kan tittellinjen i programvinduer ha forskjellige farger, hurtigmenyer skal være forbedret, og startmenyen skal få en egen kolonne for levende fliser.

Nye apper for meldinger og Skype skal være på plass etter installasjonen av Fall Update.

Les også: Full harddisk etter Windows 10-oppgraderingen?

Andre forbedringer

Media Creation-verktøyet som lar deg lage Windows 10-installasjonssett på DVD eller USB-minneplugg, skal være forenklet og forbedret. Den digitale assistenten Cortana har fått støtte for å sende meldinger til brukere med Windows Phone-mobil, og støtter flere språk (men vi vet ikke om norsk vil være på plass ennå).

I tillegg skal Windows 10-søket være forbedret, og den nye nettleseren Microsoft Edge skal også ha fått en liten overhaling. Den skal nå blant annet kunne kjøres i flere separate vinduer.

Støtte for utvidelser og såkalte plug-ins i Edge, kommer imidlertid ikke på plass før en mye større oppdatering av Windows 10 kommer en gang i 2016.

Du finner mer informasjon om hva oppdateringen inneholder i Windows Experience Blog.

Tilgjengelig fra Windows Update

Hvis du allerede har oppgradert til Windows 10, skal du kunne laste ned Treshold 2 ved å gå til Innstillinger - Oppdatering og sikkerhet. OPPDATERT: Hvis den fortsatt ikke er tilgjengelig for deg, må du bare smøre deg med litt tålmodighet, da det kan se ut som om utrullingen skjer i etapper.

Hvis du heller vil laste ned det oppdaterte operativsystemet i sin helhet, for eksempel for å installere til en blank harddisk/SSD, kan du gjøre dette direkte fra Microsoft. Installasjonsveiledning finner du i denne artikkelen.

Samleside: Alt om Windows 10

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!