Windows 8 og det nye Metro-grensesnittet krever en del tilvenning. Nå kan du prøve den endelige utgaven selv. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Windows 8 og det nye Metro-grensesnittet krever en del tilvenning. Nå kan du prøve den endelige utgaven selv. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Nå kan du laste ned endelig versjon av Windows 8

90-dagers versjon av Enterprise-utgaven.

Microsoft har nettopp gjort den endelige versjonen av Windows 8 tilgjengelig for sine MSDN- og Technet-abonnenter, men du behøver ikke være med i "det gode selskap" for selv å prøve ut operativsystemet.

Microsoft har nemlig nettopp lagt ut en 90-dagers versjon av operativsystemet til fri nedlasting, også for andre teknisk interesserte som er nysgjerrige på det.

For hvem

Målgruppen er utviklere og IT-profesjonelle som ønsker å prøve ut operativsystemet for bedriften de jobber i. Derfor er det Enterprise-utgaven som er blitt gjort tilgjengelig for utprøving, noe som betyr at du vil få tilgang til alt av funksjonalitet i operativsystemet. Nedlastingen krever registrering, men ingen produktnøkkel.

Den eneste indikasjonen på at det er en prøveversjon du bruker, finner du nederst i høyre hjørne på skjermen. Der vil det stå hvor mange dager du har igjen av prøveperioden.

Når prøveperioden er over, må du installere operativsystemet på nytt. Det går ikke an å oppgradere til for eksempel Windows 8 Professional eller andre utgaver, så det anbefales at du installerer på en maskin som du ikke bruker som primær-PC.

Ikke norsk

Windows 8 Enterprise prøveversjonen fås både i 32 og 64-bits versjoner, og på flere språk. Norsk er ikke blant disse, så for de fleste vil engelsk være å foretrekke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøveversjonen vil være tilgjengelig helt til 15. august neste år.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Windows 8 Enterprise 90-dagers versjon hos Microsoft.

Samleside: Windows 8

Hva synes du om Windows 8? Bruk debatten under!