Nå kan du laste ned alt

Tre store nyheter gir deg bedre kontroll.

Verdens mest brukte nettsamfunn, Facebook, står foran en rekke endringer. I natt presenterte Facebook-sjefen Mark Zuckerberg de første av dem, som alle går på at du som bruker skal få bedre kontroll over materialet du publiserer og har publisert på tjenesten.

Senere er det ventet at det vil bli gjort flere endringer i brukergrensesnittet, men de første endringene skjer først og fremst på innsiden.

Last ned alt du har publisert

Videoer, bilder og meldinger - nå skal du laste ned alt sammen - i en zip-fil. Hvis du pakker ut innholdet til en mappe, vil du via en vanlig HTML-fil kunne bla deg gjennom alt som er blitt publisert på profilen din (både egne poster og andres).

Denne videoen forklarer hvordan det gjøres i detalj:


Vennegrupper

Å ha kontroll over hvem som får se hva har vært en mangel i Facebook så langt. Nå lanserer Facebook muligheten for å lage lukkede vennegrupper. Ønsker du å publisere noe som kun vedgår den nærmeste familien, kan du nå for eksempel begrense informasjonen til gruppen "familie".

Her er en video som forklarer hvordan det fungerer:


Kontrollpanel

Den siste nyheten er et såkalt dashboard eller kontrollpanel som skal gjøre det enklere å ha kontroll over Facebook-applikasjonene dine. Du vil kunne se hvilke applikasjoner du har installert, og hvilke data de har tilgang til - og kan gjøre endringer fra ett og samme sted:

Artikkelen fortsetter under annonsen


Nyhetene vil rulles ut i løpet av de nærmeste dagene, og DinSide Data kommer tilbake med mer etterhvert. Les mer på Facebook-bloggen.

Les også: Husket du å logge av Facebook?