iPad 2 får du fra 2777 kroner akkurat nå. Det er mer enn 1100 kroner mindre enn den kostet for bare et par måneder siden. Foto: Per Ervland
iPad 2 får du fra 2777 kroner akkurat nå. Det er mer enn 1100 kroner mindre enn den kostet for bare et par måneder siden. Foto: Per ErvlandVis mer

Nå kan du gjøre nettbrett-kupp

Drømmer du om å sitte i sofaen med et nettbrett på fanget? Nå presses prisene.

Mange av de store produsentene venter fortsatt på det forløsende salget av sine nettbrett-modeller, for faktum er at det i skrivende stund ikke er mange - foruten Apple og muligens Samsung, som opplever den store suksessen i dette ferske markedet.

Google mot Apple

Det er to operativsystemer som regjerer på nettbrett; iOS fra Apple og Android fra Google. Sistnevnte finner du på de fleste brettene som ikke kommer fra Apple, mens iOS kun er å finne på Apples egen iPad - som per i dag selges i to versjoner.

Startprisen på de fleste nettbrettene fra de store, seriøse produsentene, har som regel startet på 3.500-4.000 kroner, mens du kan finne brett til Godt under tusenlappen.

Vi har gjort en rekke tester både av billige og dyrere brett. Problemet med mange av de billigste brettene har ofte vært knyttet til treg respons på berøringsskjermen, noe som gjør dem lite attraktivt å bruke i lengden.

Men sviktende salg og/eller introduksjon av nye modeller har nå ført til at en del nettbutikker har begynt å kutte i prisene. Med utgangspunkt i Prisjakt.no har vi plukket ut noen eksempler for deg med stramt budsjett - krydret med våre kommentarer.

Blackberry PlayBook 64 GB - 2490,- hos Netshop

Nå kan du gjøre nettbrett-kuppBlackberry er kanskje ikke så kjent for nordmenn flest, men denne 7" har faktisk mye å by på, ikke minst 64 GB lagringskapasitet - som er imponerende i denne prisklassen. Brettet er imidlertid ca ett år gammelt, uten at det behøver å bety så mye. Brettet bruker nemlig ingen gammel Android-versjon, men egenutviklet BlackBerry Tablet OS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppløsningen er 1024 x 600, og brettet måler 19,4 x 13 cm og er 1 cm tykt. Vekten er 425 gram.

Brettet har to kameraer, ett i front på 3 megapiksler og ett bak på 5 megapiksler. Du kan også filme i full HD-oppløsning.

Du finner en meget omfattende og rikt illustrert test hos Engadget.

Apple iPad 2 16 GB - 2777,- hos SpaceWorld

Både iPhone og ikke minst iPad-en er populære ved e-handel, viser nye tall fra betalingsformidleren Dibs.
Både iPhone og ikke minst iPad-en er populære ved e-handel, viser nye tall fra betalingsformidleren Dibs. Vis merMan kommer ikke unna verdens desidert mest solgte brett, iPad 2 - som for kort tid siden kostet 3890 kroner stort sett overalt. Selv om etterfølgeren er i butikkene, selges iPad 2 fortsatt - og er et meget godt valg tatt i betraktningen alle apps og alt tilbehøret som er tilgjengelig.

Et trygt valg, som vi kronet med terningkast 6 i vår test i fjor. I testen finner du alle detaljene du eventuelt måtte behøve.

Samsung Galaxy Tab 8.9 16 GB - 2759 kroner hos Deal

Nå kan du gjøre nettbrett-kuppDen er litt mindre enn iPad-en, men veier også bare 453 gram. Skjermen er 8,9 tommer, og oppløsningen er på 1280 x 800 piksler. Den ble omtalt som strålende i vår test. Og med Android innabords har du mer enn nok av mobil- og nettbrett-apps å velge mellom.

Merk at modellen som selges hos Deal ikke har 3G-støtte, kun trådløst nett (WLAN).

For dyrt?

Hvis du synes våre forslag fortsatt er for dyre, finnes det brett så billig som 617 kroner. Men kjøper du brett i denne prisklassen bør du gjøre noen nettsøk for å innhente andres erfaring. Vårt inntrykk er at her finnes det mye rart.

Her finner du alle nettbrett-testene våre