Minneplugger blir stadig romsligere, raskere, og ikke minst billigere. Nå får du 32 GB til en hundrelapp. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Minneplugger blir stadig romsligere, raskere, og ikke minst billigere. Nå får du 32 GB til en hundrelapp. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Nå kan du gjøre kupp på minnepinner

Prisen på USB-minne i fritt fall.

USB-minnepinner/plugger dukket opp på markedet på begynnelsen av 2000-tallet, og ble snart den naturlige etterfølgeren til diskettene, og etter hvert også CD- og DVD-plater. I disse dager opplever minnepinnen selv press fra lagring i nettskyen, men behovet for portabel lagring og backup er fortsatt stort.

Fin utvikling

Derfor har USB-minnepinner og harddisker fortsatt en plass i IT-landskapet, og spesielt interessant blir de når prisene synker, kapasiteten og hastigheten øker. Det er nettopp dette vi er vitne til i skrivende stund.

Spesielt har prisene på plugger med 32 og 64 GB sunket dramatisk den siste tiden. Vi har benyttet Prisjakt.no og har trukket fram noen av de mest prisgunstige pinnene du kan få for tiden, sett i lys egenskapene:

Les også: TEST: Lynraske minneplugger

Nå kan du gjøre kupp på minnepinner


Transcend JetFlash 500 32GB: fra 110 kroner

Til tross for sin lave pris har denne minnepinnen rask lese- og skrivehastighet (32/18 MB pr sek). Den fås kjøpt i en rekke butikker. I skrivende stund fås den billigst hos Deal.no, men du finner en oversikt over alle leverandørene og prisene her.

Nå kan du gjøre kupp på minnepinner


Verbatim USB Store-N-Go Netbook 32GB: fra 130 kroner

Den koster litt mer, er en god del tregere, men er til gjengjeld mye mindre. Denne pinnen er spesiallaget for små bærbare PC-er som har begrenset med intern lagringsminne, og kan stå i USB-porten hele tiden uten at den kommer i veien for noe. Også her er det Deal.no som er billigst. Hele oversikten over forhandlere finner du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kan du gjøre kupp på minnepinner


SanDisk USB Ultra Backup 32GB: fra 167 kroner

Denne pinnen er laget for deg som ønsker enkel backup. Den er nemlig utstyrt med en knapp som setter i gang prosessen. Den har rask lese/skrivehastighet (25/18 MB pr sek), og du kan lese vår test her. Pixmania er i skrivende stund rimeligst, oversikt over de andre forhandlerne og prisene får du her.

Nå kan du gjøre kupp på minnepinner


Transcend JetFlash 530 64GB: Fra 223 kroner

I skrivende stund den rimeligste pinnen med 64 GB kapasitet. Den er rask (32/18 MB pr sek), og i skrivende stund får du den billigst hos Kontorutstyr og Deal.no. Full oversikt over priser og forhandlere finner du her.

Nå kan du gjøre kupp på minnepinner


Patriot USB Xporter Axle 64GB: Fra 304 kroner

Den er en god del dyrere, men er blant de aller minste på markedet med 64 GB kapasitet. Den har dessuten god lese/skrivehastighet (20 MB pr sek). Full oversikt over priser og forhandlere finner du her.

Har du tips til gode minnepinner og annet eksternt lagringsutstyr? Bruk debatten under.

Les også: Gjør minnepluggen trygg
Stadig smartere minneplugger