Å leie filmer hos Voddler koster normalt 19-37 kroner, og mange av dem kan du nå se offline.
Å leie filmer hos Voddler koster normalt 19-37 kroner, og mange av dem kan du nå se offline.Vis mer

Nå kan du bruke Voddler uten nett

Voddler lanserer offline-modus. Slik fungerer det.

Video on demand er i vinden for tiden, og nye TV-er og mottakerbokser utstyres stadig oftere med løsninger som lar deg se TV-programmer og filmer akkurat når du selv ønsker det.

Deler er gratis

Voddler er navnet på en Internett-basert streamingtjeneste for film, som fikk mye oppmerksomhet i media da de lanserte i fjor. Det som er spesielt med Voddler i forhold til mange andre streamingtjenester, er at deler av filmarkivet deres kan du se gratis, mot at du blir eksponert for reklame i forkant av avspillingen.

Nå er samlingen vesentlig oppgradert siden vi først omtalte den, og omfatter i skrivende stund 2285 spillefilmer, 1434 TV-serier og 215 dokumentarer. De fleste nyhetene er tilgjengelig, og prisene ligger normalt fra 19-37 kroner. Kvaliteten varierer fra DVD til HD, mange av filmene har norsk tekst.

Les også: Gjøre YouTube om til jukeboks?

Se filmen uten nettilgang

Voddler har egne app-er for nettbrett og smartmobiler, eller man kan bruke PC-en til å se filmene. Nå lanseres også muligheten til å se mange av filmene også når du er uten nettilgang, foreløpig kun for PC og Mac.

Løsningen fungerer slik: Du laster ned filmen i sin helhet til datamaskinen. Innen 14 dager etter nedlastingen må du ha startet avspilling av filmen. Etter dette har du fri tilgang til filmen i 48 timer. Deretter blir den ikke mulig å avspille mer. Ingen av gratis-filmene er gjort tilgjengelig offline.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du velger vanlig direktestreaming har du 24 timer på deg å se filmen ferdig.

Voddler er ifølge dem selv først av de nordiske streamingtjenestene som kan brukes offline, men også Apple tilbyr offline avspilling av filmer gjennom iTunes.

Egen avspiller

For å se filmene offline trenger du en egen Voddler-avspiller som lastes ned sammen med første film. Denne er basert på Adobe Air, og skal derfor fungere både på Mac og Windows.

Voddler jobber også med offline-klienter for nettbrett og smartmobiler, melder selskapet i en pressemelding.

Mer informasjon hos Voddler.com.

Les også: Apple: Too little, too late?