Nå kan du bruke Dropbox på minneplugg

Nå kan du bruke Dropbox på minneplugg

For deg som vil oppdatere bilder, video, musikk og dokumenter i skyen automatisk, også når du ikke jobber på din egen PC.

Publisert
Sist oppdatert

Visste du at veldig mange av de mest populære Windows-programmene også finnes i såkalte portable versjoner? Det er spesialversjoner, offisielle eller uoffisielle, som er laget for å kunne kjøres fra en USB-disk eller minneplugg - uten behov for installasjon, og uten å legge igjen spor på PC-en de kjøres på.

Dette kan være svært nyttig dersom du jobber på flere PC-er, eller rett og slett ikke har rettigheter til å installere programmer på PC-en du bruker, for eksempel på offentlige steder og skoler.

Alt lagres i mappen med programfilene på pluggen, og dermed tar du med deg brukerfiler og innstillinger uansett på hvilken PC du kjører programmene.

Her er lenker til noen tidligere artikler om portable apps:

Få mer ut av minnepluggen
Kjør XP fra minneplugg
300.000 eposter i lomma

Nå også Dropbox

Dropbox er en populær tjeneste som lar deg synkronisere filer på tvers av datamaskiner via Internett. Du lagrer filene i Dropbox-mappa på PC-en. Straks lages kopier av dem på Dropbox sine servere, noe som gjør det mulig å hente dokumenter, bilder, musikkfiler, videoer og annet du har lagret i Dropbox-mappa di, fra hvilken som helst PC (eller smarttelefon for den saks skyld), bare du har tilgang til Internett.

Du kan også hente tidligere versjoner av filer, for eksempel bilder du har redigert, eller dokumenter du har jobbet med over tid og lagret flere ganger.

Og i tillegg lages det en kopi av filen på eventuelle andre maskiner du har installert Dropbox på. Dermed kan du for eksempel fortsette å jobbe med Excel-regnearket etter at du har kommet hjem fra jobb, selv om du sitter på en annen PC enn den du brukte på jobben.

Tjenesten er gratis, så lenge du holder deg under 2 GB-grensen.

Ekstra dimensjoner

Nå kan du kjøre en Dropbox uten å måtte installere det, for eksempel fra mineplugg, takket være tredjepartsløsningen DropboxPortableAHK. Dermed kan du ha brukerfilene dine både på pluggen, samt alltid oppdaterte kopier på nettet og på de andre PC-ene du eventuelt måtte bruke.

Dropbox-mappa blir liggende på minnepluggen, men kopier blir lagret både på nett og på andre PC-er du eventuelt måtte benytte sammen med Dropbox.
Dropbox-mappa blir liggende på minnepluggen, men kopier blir lagret både på nett og på andre PC-er du eventuelt måtte benytte sammen med Dropbox. Vis mer


Det er også mulig å kjøre flere instanser av programmet, slik at du kan være tilkoblet flere Dropbox-konti samtidig.

Her kjører vi to instanser av Dropbox, og har dermed tilgang til to konti og to Dropbox-mapper samtidig.
Her kjører vi to instanser av Dropbox, og har dermed tilgang til to konti og to Dropbox-mapper samtidig. Vis mer


Slik går du fram

Du laster i praksis kun ned en kjørbar EXE-fil, Dropboxportableahk.exe, som i sin tur sørger for å laste ned siste versjon av Dropbox-programvaren, og gjøre denne portabel.

Første gang du kjører programmet får du muligheten til å sette visse parametre.
Første gang du kjører programmet får du muligheten til å sette visse parametre. Vis mer


Deretter må du gjennom den vanlige registreringen av brukernavn og passord, slik at riktig Dropbox-mappe lastes ned og synkroniseres. Denne mappen blir liggene i en undermappe til stedet hvor Dropboxportableahk.exe befinner seg.

Dette skjer kun første gang du kjører programmet, neste gang går pålogging og eventuell oppdatering automatisk.

Du finner mer informasjon og kan laste ned DropboxPortableAHK fra denne siden. Programmet fungerer kun med Windows.

Les også: Bruk Dropbox smartere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer