Med dette installert, blir det umulig for andre å spionere på deg. Foto: colourbox.com
Med dette installert, blir det umulig for andre å spionere på deg. Foto: colourbox.comVis mer

Nå kan de titte så mye de vil

Smart teknologi hindrer spionering bak skulderen din.

Det kan være litt småekkelt når en kollega eller noen andre plutselig står bak deg i det du skriver på en e-post.

For - det ser jo unektelig litt dumt ut å kaste seg over windowstast-d (en av mange nyttige snarveier i Windows), men samtidig kan det være at innholdet er noe du helst skulle hatt for deg selv.

Oculis Labs har laget noe som kan vise seg å være riktig så smart. Løsningen er todelt; en kraftig sak for bedrifter og andre med mye penger på konto, men også en lettvektervariant som er beregnet på privatpersoner.

Slik lurer du passord-tyven

Utnytter webkameraet

La oss begynne med den versjonen som er myntet på deg og meg. PrivateEye er en løsning som utnytter webkameraet ditt på den måten at dersom du ser vekk fra skjermen, så gjøres bildet med en gang tåkete ("blurres") slik at det er umulig å se hva som står der.

I tillegg sørger ansiktsgjenkjenningsalgoritmen å varsle deg dersom den plutselig oppdager ansikt bak deg. Da spretter det opp et lite bilde av vedkommende, slik at du med en gang kan snu deg mot vedkommende og dermed gjøre skjermen uleselig.

For den proffe

Chameleon er navnet på proffløsningen, og i følge vår kilde, The Baltimore Sun, kommer den "ikke til å bli billig". Her må du koble til dyrt utstyr som overvåker hvor på skjermen øynene dine ser, og hvor enn du ser, vises innholdet som det skal; nøyaktig ned til ett enkelt tegn.

Andre som prøver å lese over skuldrene dine, vil kun se tekst som hele tiden forandrer seg, og derfor er det kun du som har mulighet til å lese det som står på skjermen.

Sjekk ut demonstrasjonsvideoen under for å se hvordan det fungerer i praksis:

 


For mer informasjon: http://oculislabs.com/

Kilde: The Baltimore Sun (artikkel)