Er Andromeda Googles nye operativsystem?

Nå kan ChromeOS og Android smelte sammen

Spennende pressekonferanse fra Google neste uke.

NYE TELEFONER: Ifølge ryktene skal Google vise frem litt av hvert neste uke; blant annet to nye Pixel-telefoner. Foto: Ukjent
NYE TELEFONER: Ifølge ryktene skal Google vise frem litt av hvert neste uke; blant annet to nye Pixel-telefoner. Foto: Ukjent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 4. oktober, altså på tirsdag, skal Google ha pressekonferanse, og ryktebørsen begynner som vanlig å småkoke de siste dagene før arrangementet går av stabelen.

Spesielt når en av Android-sjefene, Hiroshi Lockheimer, poster dette på Twitter:

Så – hva er det vi har i vente neste uke?

ChromeOS og Android i ett

De heteste ryktene peker på at Google, som står bak både Android og ChromeOS, er i ferd med å smelte disse sammen til ett operativsystem kalt Andromeda.

Det betyr med andre ord at vi fremover kan se fullblods PC-er som også kan bruke Android-apper. Dette er for øvrig noe som rulles ut til enkelte Chromebook-maskiner i disse dager, men det kan nok tenkes at dette vil fungere bedre når man har tenkt på det fra bunnen av.

Android Police hevder også å sitte på sikre kilder om at Google jobber med en 12,3" laptop som vil være den første Andromeda-enheten. Denne skal etter sigende være svært tynn (under 10mm), men samtidig være drevet av relativt kraftige Intel-prosessorer (opptil Core i3) og komme med inntil 128GB lagringsplass og 16GB RAM, altså vesentlig kraftigere maskinvare enn de typiske Chromebook-maskinene.

Vi snakker også om to USB-C-porter, fingeravtrykksleser, støtte for stylus-penn og 10 timers batteritid for å nevne noe.

Det kan imidlertid bli lenge å vente – samme kilde peker ut tredje kvartal neste år som mulig lanseringstidspunkt. 9to5Google hevder imidlertid at også Huawei jobber med en lignende enhet.

Nexus blir Pixel

TO NYE: Google spås å lansere to nye telefoner i neste uke; Pixel og Pixel XL. Foto: Venturebeat
TO NYE: Google spås å lansere to nye telefoner i neste uke; Pixel og Pixel XL. Foto: Venturebeat Vis mer

Dette ryktet bekreftes stadig med nye bilder av prototyper. I likhet med Googles egne Chromebook-maskiner vil også telefonene få navnet «Pixel», i stedet for Nexus som har vært navnet på disse enhetene til nå.

Til uka spås det også at Google vil lansere to nye telefoner i den nye Pixel-serien; Pixel og Pixel XL; henholdsvis 5" og 5,5"-telefoner med kraftig maskinvare innabords. Disse vil sannsynligvis være tilgjengelig ganske kjapt, og da selvsagt med Android Nougat innabords, men sannsynligvis versjon 7.1.

Ut fra bildet over ser det blant annet ut til å komme noen endringer, der ikonene som standard er runde, og der det nederste feltet på hjemskjermen kan trekkes opp for å få frem alle appene, fremfor at dette er et eget ikon.

Chromecast med 4K-støtte

Chromecast Ultra skal være navnet på en splitter ny Chromecast-enhet. Fra før finnes Chromecast og Chromecast Audio, der sistnevnte er laget for å la deg sende lyd fra telefoner, nettbrett eller PC til et hvilket som helst lydanlegg.

Den naturlige oppgraderingen for Ultra-enheten er 4K-støtte og HDR, men det kan også se ut til at nye Chromecast får en høyere pris enn de andre, og at vi nå må bla opp rundt 700 kroner for Ultra-modellen (nåværende Chromecast koster rundt 400).

Google Home

På Googles utviklerkonferanse, I/O, tidligere i år, viste selskapet frem en ny boks ikke veldig ulik Amazon Echo.

Dette er en stemmestyrt høyttaler som kan spille musikk, gi deg svar på ting du lurer på og mer til. Sannsynligvis får vi vite mer om denne boksen, som lanseringstidspunkt og pris.

Om den kommer til Norge med en gang, er dog heller tvilsomt.

Google WiFi

DISKRÉT: Google/TP-Links OnHub-ruter kan dekoreres slik at den glir fint inn i bokhylla. Foto: TP-link
DISKRÉT: Google/TP-Links OnHub-ruter kan dekoreres slik at den glir fint inn i bokhylla. Foto: TP-link Vis mer

Tidligere i år tok vi en titt på Googles OnHub-ruter, hvis sylindriske utforming fremstår som et friskt pust på rutermarkedet.

Her ser det ut til å komme en ny enhet som kan minne om den gamle og styres fra den samme appen. Blant nyhetene skal være at du kan kjøpe flere av dem og plassere rundt i huset for å få god dekning overalt.

Vi kommer selvsagt tilbake med de konkrete nyhetene i neste uke.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer