Nå kan alle få seg .no

Ikke lenger bare for bedrifter.

<strong>HØRING: </strong>Fra januar til mars har forslaget om at privatpersoner skal kunne registrere .no-adresser vært ute til høring. Foto: Norid
HØRING: Fra januar til mars har forslaget om at privatpersoner skal kunne registrere .no-adresser vært ute til høring. Foto: Norid Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frem til nå har det ikke vært mulig for privatpersoner i Norge å kjøpe .no-domener; de har kun vært tilgengelig for bedrifter.

Privatpersoner har kun hatt muligheten til å registrere adresse under priv.no, noe bare drøye 5.000 har gjort siden det ble mulig i 2011.

Ute på høring

I januar ble et forslag fra Norpol om å la privatpersoner registrere .no-domener lagt ut for høring. Høringsfristen gikk ut 11. mars, og denne uken ble det besluttet at det fra 17. juni i år blir mulig for privatpersoner å skaffe seg et .no-domene.

– Et norsk domenenavn er stabilt og blant de sikreste i verden, og vi er veldig glade for at vi nå kan utvide tilbudet til privatpersoner, sier Hege Ossletten, fungerende daglig leder i Norid på selskapets nettsider.

Les også: Pass deg for domenesvindlere

Fra 17. juni

Fra midnatt 17. juni kan alle som ønsker seg et .no-domene sende inn søknad til Norid.

Alle kan søke om hvilket som helst domenenavn, og søknadene går inn i en loddtrekning for å gjøre det rettferdig. Dog må domenenavnet ikke være i strid med norsk lov og heller ikke bryte med andres rettigheter.

Hva synes du om at alle nå får slippe til under .no-paraplyen? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.