Nå har Netflix landet i Norge

Filmtjenesten ble som forventet lansert natt til onsdag.

OGSÅ I NORGE: Nå kan norske familier for første gang benke seg ned foran Netflix-skjermen.  Foto: Netflix
OGSÅ I NORGE: Nå kan norske familier for første gang benke seg ned foran Netflix-skjermen. Foto: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da både Netflix og HBO Nordic presenterte sine nordiske strømmingstjenester for TV-serier og filmer i august i år, var det nok noen som gjorde seg noen tanker om hvem som kom til å bli først.

Det har vi fått svar på denne uka. Netflix Sverige ble lansert ved midnatt mandag, Netflix Danmark ble lansert ved midnatt i natt, og ved midnatt onsdag ble altså tjenesten også lansert i Norge.

Les også: Slik blir HBO Nordic

Hva koster det?

Fra de andre lanseringene visste vi allerede at tjenesten kom til å koste 79 kroner per måned, og vi vet at første måneden vil være gratis for alle nye abonnenter.

I både Danmark og Sverige får nye abonnenter med Spotify Premium-abonnement gratis Netflix-abonnement ut året. Vi klarer så langt ikke finne noen lenke som gir det samme tilbudet i Norge, men dette kommer vi tilbake til så snart vi får avklart detaljene rundt det norske Netflix-tilbudet.

OPPDATERING: Etter litt leting fant vi lenka til det norske Spotify-tilbudet. Klikk her, så skal du få Netflix gratis ut året så lenge du er Spotify Premium-kunde.

MERK! Hvis du har registrert deg hos Netflix tidligere, vil ikke Spotify-lenka fungere. Du må i så fall logge deg ut fra den allerede registrerte kontoen, og registrere deg på ny med ny e-post-adresse.

Det er mulig å bruke Netflix-tjenesten via en rekke ulike kanaler, inkludert såkalte smart-TV-er, Blu-ray-spillere med smart-TV-funksjon, Apple TV, direkte i nettleseren, og via mobil-apper for iOS, Android og Windows Phone.

Les også: - Streaming er fortsatt ingen TV-revolusjon

Ulikt innhold

Den største spenningen knytter seg til innholdet. Netflix er på grunn av et svært omfattende og komplisert lisensieringsregime prisgitt individuelle avtaler gjort i hvert enkelt land, og det er dermed garantert at du ikke vil se samme tilbudet i Norge som i opprinnelseslandet USA.

Vi kommer tilbake med førsteinntrykk vedrørende innholdet så snart som mulig.

Netflix har ifølge selskapets pressesider 27 millioner medlemmer av strømmingstjenesten, men har hatt sine økonomiske opp- og nedturer siden starten i 1997. Da drev ikke Netflix med strømming, men med utleie av DVDer sendt via god, gammeldags postgang. Forrige kvartalsresultat (andre kvartal 2012) viste at selskapet igjen tjener penger, men også at blant annet lisenseringskostnader spiser opp store deler av inntektene. Der har Netflix, som Spotify, en utfordring.

Vi kommer tilbake med en fyldig test av Netflix og HBO Nordic når sistnevnte er lansert, i tillegg til intervju med blant annet Netflix-gründer og toppsjef Reed Hastings. Hvis du har spørsmål du ønsker vi skal stille Hastings, post dem gjerne i forumet, eller send oss en mail!

Les også: Strømming på iPad - hva er best?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer