BORTE VEKK: Vil du se siste nytt på Facebook? Vel, da må du belage deg på andre løsninger enn tidligere. Til høyre ser du den nye "Hva skjer?"-kolonnen.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BORTE VEKK: Vil du se siste nytt på Facebook? Vel, da må du belage deg på andre løsninger enn tidligere. Til høyre ser du den nye "Hva skjer?"-kolonnen. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Nå gjør Facebook det igjen

Fjerner funksjon og får enda flere sinna brukere.

Facebooks veier er uransakelige.

I sommer rullet de ut ny design på chatten. Til alles store fortvilelse.

Les også: Slik får du den gamle Facebook-chatten tilbake

Og Facebook ga seg. I alle fall til en viss grad.

Les også: Facebook ordner opp i chatten

I løpet av fredagen fikk enkelte i DinSide-redaksjonen endret Facebook-en sin nok en gang.

Og det blir nok litt bråk denne gangen også.

Hva skjer'a?

Det første du vil legge merke til er at man ikke lenger kan velge å se "Siste nytt", altså en nyhetsoppdatering som rangerer innlegg basert på tid, ikke popularitet.

I stedet har man fått en "Hva skjer?"-kolonne til høyre, så lenge du ikke har chatte-listen åpen. Her får du opp det som skjer, når det skjer. Holder du musepekeren over innleggene får du opp mer informasjon, som kommentarer og tomler.

Mange liker dårlig å trykke på "Siste nytt" hver gang de vil se de nyeste innleggene. Nå som knappen har forsvunnet, blir de neppe mindre oppbrakte. Allerede har protestgruppene begynt å poppe opp.

NYTT: Bildene får en litt mer fancy forhåndsvisning.
NYTT: Bildene får en litt mer fancy forhåndsvisning. Vis mer


Bedre bilder

Også bilder har fått en overhaling.

Ifølge Facebook blir det lastet opp svimlende 250 millioner bilder hver eneste dag, og det er dermed en av de desidert mest brukte funksjonene på nettsdet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Da vi lanserte første versjonen av den nye bildevisningen tidligere i år fikk vi tilbakemeldinger fra mange av dere, og basert på dette har vi gjort endringer, forklarer produktsjef Justin Shaffer i Facebook på deres egen Facebook-side.

Vi har ikke fått noen ny bildevisning riktig ennå, men den skal bli mer strømilnjeformet, og vise bildene i større format enn nå.

Les også: Last ned store Facebook-bilder
Les også: Lest ned hele Facebook-album, lynraskt og i full kvalitet

NYTT: Skriv bursdagshilsninger direkte fra forsiden.
NYTT: Skriv bursdagshilsninger direkte fra forsiden. Vis mer


Smått og smart

Hvordan bilder i nyhetsstrømmene vises er også endret.

Om en venn for eksempel laster opp tre bilder fra mobilen sin, ser du en forhåndsvisning av ett stort og to små. Dette likner mye på det konkurrenten Google+ har.

En annen liten nyhet er muligheten til å skrive gratulasjoner til vennene dine bare ved å trykke på meldingen som sier at vennen har bursdag.

Det er sikkert en drøss av andre nyheter vi ikke har fått med oss ennå. Del gjerne din erfaring under artikkelen!