Bruker du PC-en til å se DVD-filmer? I Windows 8 blir det ikke fullt så enkelt lenger. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Bruker du PC-en til å se DVD-filmer? I Windows 8 blir det ikke fullt så enkelt lenger. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Nå fjerner Microsoft DVD-støtten

Nok en spiker i kisten for plateformatet.

Bruker du Windows Media Player til å se DVD-filmer på PC-en? Eller kanskje du har forelsket deg i Windows Media Center? Vel, hvis du har tenkt å oppgradere til Windows 8 er det et par ting du må være klar over.

Krever plug-in

For det første vil du ikke lenger kunne spille DVD-filmer i Windows Media Player. Den grunnleggende støtten tas rett og slett bort. Det vil imidlertid fortsatt være mulig å installere en plug-in som gir deg denne muligheten, slik det var i Windows XP og tidligere utgaver av spilleren.

Både i Windows 7 og Vista kan du spille av DVD-filmer i Windows Media Player uten behov for en slik plug-in.

I en kommentar i den offisielle Windows 8-bloggen uttaler Microsoft følgende:

- Vi kommer til å overlate avspilling av optiske medier i Windows 8 til de mange kvalitetsleverandørene i markedet, som byr på gode opplevelser for både DVD og Blu-ray.

Dermed fikk aldri Windows grunnleggende støtte for avspilling av Blu-ray, slik mange har håpet på.

Utvalget av gratisprogrammer som lar deg spille av Blu-ray er svært begrenset, men det finnes en rekke som lar deg spille av DVD-filmer, for eksempel VLC. Slike programmer vil med stor sannsynlighet også kunne brukes i Windows 8. Når det gjelder betalingsprogrammer er derimot utvalget bedre, her er Cyberlinks PowerDVD et godt eksempel.

Media Center som opsjon

Windows Media Center vil heller ikke være et standardprogram i Windows 8. Dette har Microsoft tidligere forklart henger sammen med at svært få bruker dette programmet, som er optimalisert for medieavspilling på TV:

Nå fjerner Microsoft DVD-støtten


Det vil imidlertid fortsatt være mulig å laste ned og installere Windows Media Center via kontrollpanet, men dette vil ikke lenger være gratis, ifølge Neowin.net.

Samleside: Windows 8