Bruker du PC-en til å se DVD-filmer? I Windows 8 blir det ikke fullt så enkelt lenger. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Bruker du PC-en til å se DVD-filmer? I Windows 8 blir det ikke fullt så enkelt lenger. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Nå fjerner Microsoft DVD-støtten

Nok en spiker i kisten for plateformatet.

Bruker du Windows Media Player til å se DVD-filmer på PC-en? Eller kanskje du har forelsket deg i Windows Media Center? Vel, hvis du har tenkt å oppgradere til Windows 8 er det et par ting du må være klar over.

Krever plug-in

For det første vil du ikke lenger kunne spille DVD-filmer i Windows Media Player. Den grunnleggende støtten tas rett og slett bort. Det vil imidlertid fortsatt være mulig å installere en plug-in som gir deg denne muligheten, slik det var i Windows XP og tidligere utgaver av spilleren.

Både i Windows 7 og Vista kan du spille av DVD-filmer i Windows Media Player uten behov for en slik plug-in.

I en kommentar i den offisielle Windows 8-bloggen uttaler Microsoft følgende:

- Vi kommer til å overlate avspilling av optiske medier i Windows 8 til de mange kvalitetsleverandørene i markedet, som byr på gode opplevelser for både DVD og Blu-ray.

Dermed fikk aldri Windows grunnleggende støtte for avspilling av Blu-ray, slik mange har håpet på.

Utvalget av gratisprogrammer som lar deg spille av Blu-ray er svært begrenset, men det finnes en rekke som lar deg spille av DVD-filmer, for eksempel VLC. Slike programmer vil med stor sannsynlighet også kunne brukes i Windows 8. Når det gjelder betalingsprogrammer er derimot utvalget bedre, her er Cyberlinks PowerDVD et godt eksempel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Media Center som opsjon

Windows Media Center vil heller ikke være et standardprogram i Windows 8. Dette har Microsoft tidligere forklart henger sammen med at svært få bruker dette programmet, som er optimalisert for medieavspilling på TV:

Nå fjerner Microsoft DVD-støtten


Det vil imidlertid fortsatt være mulig å laste ned og installere Windows Media Center via kontrollpanet, men dette vil ikke lenger være gratis, ifølge Neowin.net.

Samleside: Windows 8