Nå får TV 2 Sumo offline-støtte

Kommer Netflix i forkjøpet.

<b>FØLGER I VIAPLAYS FOTSPOR:</b> I den nyeste versjonen av TV 2s hovedapp for iPhone, kan du laste ned programmer for offline-visning. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FØLGER I VIAPLAYS FOTSPOR: I den nyeste versjonen av TV 2s hovedapp for iPhone, kan du laste ned programmer for offline-visning. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig kunne vi melde at Netflix mot slutten av året trolig kommer til å lansere offline-støtte, slik at du kan se på dine favoritt TV-serier og filmer selv når du ikke har nettilgang.

Nå har imidlertid TV 2 Sumo kommet dem i forkjøpet med sin egen offline-funksjon. Dermed er det ikke lenger bare Viaplay her til lands som tilbyr dette.

TV 2-appen som gjelder

Verdt å merke seg er at det ikke lenger er appen ved navn TV 2 Sumo som skal brukes til det formålet.

FORELØPIG KUN FOR IPHONE: Først over sommeren kommer nedlastbart innhold til iPad- og Android-appen til TV 2. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FORELØPIG KUN FOR IPHONE: Først over sommeren kommer nedlastbart innhold til iPad- og Android-appen til TV 2. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


TV 2 har nemlig valgt å bake inn Sumo i fellesappen til TV 2 «for en bedre totalopplevelse». Det innebærer at man både får innhold fra tv2.no, som nyheter, samt Sumo i en og samme app.

- TV 2 Sumo-appene på de mobile plattformene har vært moden for en overgang til mer «native kode» lenge, så dette er overgangen. Vi har bestemt oss for å ha færre apper i TV 2, og vil dermed flytte TV 2 Sumo og andre appers funksjoner inn i TV 2s hovedapp. TV 2 Sumo-appene vil av hensyn til alle kundene våre forsette å fungere en stund til, men vil ikke få samme løft og oppmerksomhet som TV 2-appen, sier leder for TV 2 Sumo, Kristian Bruarøy, til Dinside.

Den nye TV 2-appen er foreløpig kun tilgjengelig på iPhone, men versjoner for iPad og Android forventes å være klare over sommeren.

LES OGSÅ: TV2 Sumo-kunder raser over dårlig strømmekvalitet under fotballkamper

Offline kun på iPhone først

Og det er i denne nye TV 2-appen at offline-innholdet er tilgjengelig, hvilket betyr at det enn så lenge kun er iPhone-brukere som får tilgang på dette.

IKKE ALT ER NEDLASTBART: Enn så lenge er kun et mindre utvalg av TV 2s innhold tilgjengelig for nedlasting. Foto: KIRSTI ØSTVANG
IKKE ALT ER NEDLASTBART: Enn så lenge er kun et mindre utvalg av TV 2s innhold tilgjengelig for nedlasting. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


- I begynnelsen vil det tilbys et utvalg av vårt underholdningstilbud, men her vil vi bygge opp et mer komplett tilbud med programmer, filmer og serier, sa Bruarøy i en pressemelding tidligere denne uken.

I tillegg til et utvalg av underholdningstilbudet fra TV 2, omfatter det også innhold fra C More Film.

Du kan selv gå inn og se hva slags innhold som er «nedlastbart» i TV 2-appen, ved å gå inn på sidemenyen, velge TV 2 Sumo > Programmer og trykke på Nedlastbart-fanen.

Har du iPad, kan du likevel laste ned iPhone-appen og på den måten se offline-innhold frem til en ny iPad-versjon foreligger.

Nytt brukergrensesnitt

TV 2 har også laget et helt nytt brukergrensesnitt for Sumo, som vil rulles ut foreløpende til webutgaven, på iPhone, appene til Playstation 3 og 4 samt smart-TV-er fra LG og Samsung. Tanken er at brukeropplevelsen skal være mer lik på tvers av plattformene.

I det nye brukergrensesnittet skal det visstnok være lettere å finne frem til det man ønsker å se, med mer oversiktlig presentasjon, søkeoptimalisering og produktforbedringer.

NY WEBUTGAVE: I tillegg til nytt brukergrensesnitt, kreves det heller ikke lenger en ekstra plugin for å bruke TV 2 Sumo i nettleseren. Foto: TV 2
NY WEBUTGAVE: I tillegg til nytt brukergrensesnitt, kreves det heller ikke lenger en ekstra plugin for å bruke TV 2 Sumo i nettleseren. Foto: TV 2 Vis mer


Det er riktignok ikke alle plattformer som får det nye brukergrensesnittet.

- På andre plattformer vi er på, som for eksempel Apple TV og Xbox One, benytter vi leverandørenes maler. Disse vil likevel ha alle eller mange av funksjonene vi har kommet med, men de vil se nokså like ut, forteller TV 2 Sumo-lederen til Dinside.

TV 2 kan også fortelle at deres direktekanaler nå skal kunne vise 50 bilder per sekund, samt ha forbedret komprimering.

Og sist, men kanskje mest gledelig, er at den webutgaven nå vil kunne brukes uten at du trenger å laste ned en plugin som Silverlight eller Flash.

NYE TV-APPER: Noen av Sumo-appene for smart-TV-er har også fått nytt utseende. Foto: TV 2
NYE TV-APPER: Noen av Sumo-appene for smart-TV-er har også fått nytt utseende. Foto: TV 2 Vis mer


LES OGSÅ:
Se hvor du kan strømme filmen
Snart kan TV-boksen din være historie
Bruke Netflix i ferien?