Nå får du prøve Windows 7

I morgen, 9. januar, kan du laste ned Windows 7 beta gratis fra Microsoft.

I natt ble som ventet Windows 7-betaen offisielt lansert, og samtidig ble den tilgjengelig for nedlasting for selskapets MSDN-, TechBeta- og TechNet-kunder. Lanseringen skjedde under årets Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Du kan selv prøve

Allerede i morgen, 9. januar, blir betaen tilgjengelig for deg og meg. Da skal du kunne laste den ned fra Microsofts sider på nettet, noe som også var mulig da Windows Vista var på betastadiet.

Betaversjonen av Windows 7 har vært uoffisielt tilgjengelig i diverse piratfora siden før jul, og i motsetning til beta-versjonene av Windows Vista (og den endelige, forsåvidt), tyder de fleste tilbakemeldinger på at det er snakk om en usedvanlig "ferdig" og stabil versjon som nå har betastatus.

Nå får du prøve Windows 7


Slik Vista burde vært?

Windows 7 har mange likhetstrekk med forgjengeren Windows Vista, men byr på en del nyheter som forenkler vanlige oppgaver, oppsett av nettverk, filbehandling mm. Den skal også være betydelig raskere og ta mindre plass. Mange av programmene som fulgte med Windows Vista er nå tatt bort, men mulig å laste ned som tillegg gjennom Microsofts Windows Live-tjeneste (Movie Maker, Mail, Photo Gallery mm).

Les også: Windows 7 knuser Vista og XP

Foruten dette har koden gjennomgått en betydelig trimming, noe som blant annet har medført at kravene for å kjøre Windows 7 er lavere enn Windows Vista. Windows 7 skal blant annet kunne kjøres fint på minibærbare med Intel Atom-prosessor, en produktgruppe som sannsynligvis vil oppleve betydelig vekst det neste året.

Tidligere enn ventet

- Vi leverer Windows 7-betaen tidligere enn folk hadde ventet, og med høyere kvalitet enn folk hadde ventet. Det er en veldig stabil plattform og en komplett utgivelse. Den kommer til å være fundamentet for det vi skal levere på PC-en, sier Microsofts daglige leder for Windows, Mike Ybarra, i en pressemelding.

Mange spekulerer derfor i om Windows 7 vil lanseres allerede til sommeren. Microsoft har offisielt uttalt at operativsystemet lanseres sent 2009 eller tidlig 2010.

Du finner mer informasjon, og kan laste ned Windows 7 mellom 9. januar og 10. februar fra denne siden.

Les også:
Windows 7-beta ødelegger MP3-filer
15 ting vi digger i Windows 7
Vi demonstrerer Windows 7