De rotererende platene, pickupen og lesehodet er sårbare saker som kanskje ikke blir vanlig å finne i PC-er i fremtiden. SSD-en er en naturlig etterfølger, mener mange. Foto: Samsung
De rotererende platene, pickupen og lesehodet er sårbare saker som kanskje ikke blir vanlig å finne i PC-er i fremtiden. SSD-en er en naturlig etterfølger, mener mange. Foto: SamsungVis mer

Nå får du 1000 GB i bærbare

Samsung med ny diskrekord for bærbare datamaskiner.

Før du leser videre: Joda, det finnes alt 2,5" harddisker på markedet med 1000 GB kapasitet (1 TB), men disse er 12,5 mm høye, og får normalt ikke plass i bærbare PC-er.

Det som er spesielt med den nye Spinpoint M8-disken fra Samsung er at den består av to plater istedenfor tre. Dermed bygger disken kun 9,5 mm i høyden, og kan derfor erstatte harddisken som allerede sitter i PC-en din.

Inntil nå har 750 GB vært den største 2,5" harddisken for normale bærbare PC-er. For stasjonære PC-er (3,5") er maks-kapasiteten i øyeblikket 3 TB.

Raskere og mer strømgjerrig

Disken har et SATA II 3 Gbps-grensesnitt, 8 MB cache, og roterer 5.400 ganger i minuttet. Ifølge Samsung skal den være 7% raskere enn forgjengeren, og bruke 8% mindre strøm. Den skal være svært stillegående, lover Samsung.

Vi har foreløpig ikke sett noe til disken i norske nettbutikker, men den er altså lansert, og sannsynligvis like om hjørnet.

Les også: Bunnpris på harddisker