<B>ET TILFELDIG VALGT BILDE:</B> Liverpool-tema er kanskje ikke alles drømmebilde på Google-søkesida selv om det er det for undertegnede, men det kan du fort gjøre noe med.
ET TILFELDIG VALGT BILDE: Liverpool-tema er kanskje ikke alles drømmebilde på Google-søkesida selv om det er det for undertegnede, men det kan du fort gjøre noe med.Vis mer

Nå faller Google-skansene

Google-søket har til nå vært rent og pent og veldig hvitt. Nå blir det slutt på det.

Mange av oss var ganske sikre på at Google kom til å beskytte søkesida si med nebb og klør mot alt som kunne rote til det særdeles asketiske designet. I det siste har det derimot vært en hang til å eksperimentere med blant annet tilleggsinformasjon som langsomt tones inn på sida kort tid etter at den er lastet inn, og en etterhvert lang, lang rekke med søkealternativ i venstremargen.

I dag har du kanskje oppdaget at Google-søket plutselig framstår som atskillig mer fargerikt enn tidligere.

Det er fordi en av de siste skansene i Google-universet har falt: Nå kan du selv legge inn et hvilket som helst bilde på søkesida.

Slik gjør du

Småbarnsforeldre har sannsynligvis for lengst brukt anledningen til å laste opp bilder av minsten med syltetøy klint over hele ansiktet, mens den patetiske Liverpool-fansen allerede har lastet opp bilder fra fordums triumfer.

Du må være registrert bruker for å velge hjemmesidebilde. Det er lett å tenke at dette bare er enda en måte for Google å få flere nettbrukere inn i googleuniverset, men den diskusjonen skal vi la ligge her.

SLIK GJØR DU: Logg på, velg bildekilde, last opp. Vis mer


Etter at du har logget inn, kan du simpelthen trykke på "Change background image" midt på sida (eventuelt "Legg til eget bakgrunnsbilde" hvis du er på norske Google).

Nå kan du enten laste opp bilder som ligger på PCen eller Macen din ("Velg fil"), eller du kan velge fra eventuelle Picasa-bilder du måte ha liggende. Hvis du ikke allerede kjenner Picasa er det Googles bildebibliotekstjeneste. Alle bilder du laster opp fra PCen eller Macen havner automatisk i Picasa-bibliotek, så hvis du ikke har brukt tjenesten før, vil du med andre ord gjøre det nå.

Alt går - nesten

Du kan også velge fra andres allment tilgjengelige Picasa-album, eller du kan la andre gjøre sorteringen for deg ved å plukke fra "Editor's picks".

Bilder i landsskapsformat tar seg av naturlige årsaker best ut, og du kan velge mellom de aller fleste bildeformater (Google sier: " .jpeg, .tif, .tiff, .bmp, .gif, .psd (Photoshop), .png, .tga, og utvalgte RAW-formater").

Nå er det bare fantasien din som setter grensene, og muligens også følsomheten til dine kolleger. Det er ikke alle bilder som egner seg for det offentlige rom.