Apple lanserer i dag en egen nettbutikk for Mac-programmer.
Apple lanserer i dag en egen nettbutikk for Mac-programmer.Vis mer

Nå er Mac App Store åpen

Kjøp og installér Mac-programmer med et par klikk.

«Neste, neste, neste, neste, fullfør er med andre ord et ikke-tema»Apples braksuksess, App Store, er nå lansert for alle Mac OSX-maskiner.

Mobilutgaven av nettbutikken for spill og programmer er en gullgruve for Apple, der over 325.000 objekter er til salgs, og der Apple tar 30% av fortjenesten.

Siden App Store åpnet sommeren 2008, har svimlende 8 millarder apps (kvalifisert gjetning basert på tidligere statistikk) blitt lastet ned fra App Store. Riktignok inkluderer dette også de som er gratis, men det er allikevel liten tvil om at dette er god butikk.

Og ikke bare det - har du brukt mye penger på apps, blir også terskelen langt høyere for å bytte produsent neste gang du trenger ny telefon.

Den naturlige videreføringen er selvsagt å åpne tilsvarende butikk for OSX, noe Apple også avslørte da de viste frem den neste generasjonen OSX, kodenavn Lion. I dag åpnes dørene.

Gratis å laste ned

App Store blir tilgjengelig som en gratis nedlasting fra Apple og vil både inneholde apps som er gratis, og som koster penger. De som ønsker å selge Apps gjennom App Store må igjennom en godkjenningsprosess, og som vanlig tar Apple 30% av kaka.

Kjøpsprosessen er den samme som på mobilversjonen, der du først logger på med iTunes-kontoen din (som allerede har kredittkortnummeret ditt), klikker to ganger på kjøp-knappen, og der applikasjonen installeres uten noe mer spørsmål. Neste, neste, neste, neste, fullfør er med andre ord et ikke-tema (ikke at det vanligvis er det på OSX fra før heller).

En annen kjekk ting er at du kan laste ned apps du har kjøpt til flere maskiner dersom du eier flere. Og - at du får beskjed så straks du kan oppdatere programmet til ny versjon, akkurat som på mobilversjonen.

Hva tror du? Vil en slik tilgjengeliggjøring av apps vil gjøre at det selges mer programvare enn før? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.