Nå blir YouTube bedre

Skal fikse på alle de dårlige opptakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da YouTube så dagens lys for 6 år siden var det ikke mange videoer som bød på den store seeropplevelsen. Oppløsningen var lav, videovinduet lite og den generelle kvaliteten var generelt begrenset.

Siden den gang har det skjedd mye. Folk har fått bedre kameraer, raskere nettilgang og stadig flere medieaktører bruker YouTube som kanal - også for høyoppløst materiale i krystallklar kvalitet.

Fikser og forbedrer

Men hva med materialet som alt ligger der, og som er av tvilsom kvalitet? Det er dette Google nå vil til livs. Nå har de nemlig kjøpt opp det irske selskapet Green Parrot Pictures, som blant annet har spesialisert seg å lage verktøy og algoritmer som fjerner støy og som stabiliserer typiske rystelser fra håndholdte opptak.

- Noen av YouTubes mest populære videoer er tatt opp med lavkvalitets mobiltelefoner og videokameraer. Ta for eksempel videoer fra protestaksjonene i Libya. De gripende opptakene er ofte av svært dårlig kvalitet, og disse kan vi nå forbedre, sier Heather Wall fra Google i en bloggpost.

Lettere å laste

I tillegg til å forbedre og stabilisere bildet, kan teknologien også rette på problemer knyttet til avspillingshastighet, og skal ifølge Techradar også føre til at videoene beslaglegger mindre båndbredde for seeren.

Under ser du et eksempel på teknikken i praksis, du finner flere på Green Parrot Pictures hjemmeside.

Les også: Slik får du mobilopptak på nett - på direkten!