Nå blir XP snart en ulempe

Nye programmer er ikke kompatible med det aldrende operativsystemet.

Mange vil fortsatt finne flere grunner til å bruke Windows XP enn grunner til å IKKE bruke det. Operativsystemet er raskt, stabilt og ikke minst - du kan fortsatt kjøre nær sagt rubb og rake av tilgjengelige programmer for Windows-platformen.

Dette er imidlertid i ferd med å endre seg, og ikke uventet er det Microsoft selv som begrenser kompatibiliteten i kommende utgaver av mange av sine mest populære programmer.

Allerede nå må XP-brukere klare seg med forrige versjon av Windows Media Player, siste versjon (12.0) fungerer kun i Windows 7.

Les også: Her kan du laste ned Windows 7

Ikke ny Messenger for XP

Hva med deg?

Hva bruker du? (Avsluttet)
Windows XP(41%) 1170
Windows 7(33%) 940
Windows Vista(12%) 344
Linux(7%) 184
MacOS(6%) 167
Annet(1%) 15
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Snart kommer en ny versjon av Windows Live, med blant annet ny Messenger, Mail, Movie Maker og Fotogalleri. Denne vil i følge vår kilde liveside.net kun bli tilgjengelig for Vista- og 7-brukere. XP-brukere må klare seg med tidligere versjoner.

Det samme gjelder Internet Explorer 9, neste versjon av verdens mest utbredte nettleser. Den er foreløpig kun på et tidlig stadium i utviklingsprosessen, men det er allerede klart at den ikke vil fungere i Windows XP.

Men ikke Microsoft Office 2010

Det er imidlertid klart at den snarlig klare Microsoft Office 2010 kommer til å virke også i Windows XP, naturlig nok med tanke på at XP fortsatt er den rådende plattformen i bedriftsmarkedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Oppdater Windows - offline