Det er mer behagelig enn noensinne å se på bilder på Facebook.
Det er mer behagelig enn noensinne å se på bilder på Facebook.Vis mer

Nå blir Facebook-bildene mye bedre

Ny bildeviser rulles ut.

Oppmerksomme Facebook-brukere har kanskje allerede lagt merke til det: Det sosiale nettverket ruller i disse dager ut en ny bildefunksjon, som skal gjøre det mye mer behagelig og brukervennlig å se på bilder. Og det vi har sett foreløpig, ser lovende ut.

Bilder er tross alt en ekstremt viktig del av Facebook-opplevelsen, og det er flott å se at et så essensielt element blir stadig forbedret.

Les også: Sikker på at du har fått lest alle Facebook-meldingene?

Går for bredde

Den nye bildeviseren har bredskjermformat, og støtter mye større bilder. Den maksimale oppløsningen i bredden ser ut til å være på i overkant av 900 piksler.

Facebook har også stokket om på kommentarene og annen interaktivitet. De ligger ikke lenger under bildene, men på høyre side. Det er smart: Du behøver ikke å skrolle nedover hvis du vil se kommentarene. Har et bilde mange kommentarer, skrolles de innenfor boksen sin på høyre side av bildet.

Bedre navigasjon

Piler for å bla gjennom bildene i albumet dukker opp når du beveger musepekeren over, det samme gjør albumnavnet og knapper for å like og "tagge" bildet. Venter du litt, forsvinner de, og bildet fremstår som helt rent, uten forstyrrende elementer.

Det er lov å påpeke at den nye bildeviseren til Facebook ikke er helt ulik løsningen til konkurrenten Google Plus. Likevel, det ser mye bedre ut enn noensinne, så vi skal ikke klage.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undertegnedes profil er allerede oppdatert, og vi regner med at endringen rulles ut til de fleste i disse dager.

Samleside: Facebook