Nå blir DVD-opptakere billige

LiteON lanserer nå den første DVD-opptakeren med inngang for DV-kamera, til en pris som blir nok en spiker i kista for VHS-systemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lave kostnader knyttet til utvikling og produksjon av produkter har ført til at vi allerede ser mange billige kinesiske digitalkameraer, MP3-spillere og andre duppedingser på det norske markedet.

Drastisk nedgang

Hva med deg?

Kommer du til å kjøpe deg DVD-opptaker i 2004? (Avsluttet)
Sannsynligvis(40%) 717
Helt sikkert(34%) 604
Vet ikke(11%) 204
Sannsynligvis ikke(9%) 160
Nei(6%) 107
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Også på PC-komponenter er kineserne i ferd med å konkurrere japanerne og koreanerne i senk - i hvert fall på pris. Kinesiske LiteON har for eksempel mye av æren for at prisene på DVD-brennere til PC-bruk har sunket drastisk på svært kort tid.


Nå lanserer LiteON sin første DVD-opptaker, LVW-5001, og med en prislapp på 299 dollar i USA (2.033 kroner med dagens kurs), blir den garantert å finne under mange amerikanske juletrær i år.

DVD-opptakeren skal være den første som er utstyrt med FireWire-port for tilkobling av DV-kamera. Dermed kan du brenne DV-opptakene dine direkte til DVD, uten å gå veien om PCen. På en DVD+R(W)-plate får du plass til inntil 6 timer film (kraftigste kompresjon, tilsvarende VHS).

Kommer

Her hjemme må vi foreløpig smøre oss med tålmodighet. Telehuset, som selger LiteON-produkter, opplyser at de muligens hopper over denne modellen til fordel for en som også kan spille av DivX-filmer. Denne er ventet på nyåret. Priser er foreløpig ukjent.

Les for øvrig vår test av DVD/DivX-spilleren LiteON LVD-2001.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!