Nå blir det flere arrangementer i Facebook-feeden

Og det skal bli vanskeligere å snike seg unna å svare på invitasjoner.

<b>POPULÆR FUNKSJON:</b> Facebook har gjort det superenkelt å invitere til alle slags mulige arrangementer. Nå vil tjenesten gjøre seg enda mer uunnværlig. Foto: KIRSTI ØSTVANG
POPULÆR FUNKSJON: Facebook har gjort det superenkelt å invitere til alle slags mulige arrangementer. Nå vil tjenesten gjøre seg enda mer uunnværlig. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Facebook er en populær arena for å invitere til bursdager, konserter og andre typer arrangementer. Det er nesten blitt sånn at dersom du ikke er på Facebook, så får du ikke med deg det viktige som skjer.

Facebook-arrangementer er enkle å lage og håndtere, derav også suksessen, men det er alltids ting som kunne vært bedre.

Mashable har fått en eksklusiv titt på hvilke sju endringer som kommer til nettopp arrangementer på Facebook i løpet av nær (og litt fjern) fremtid.

LES OGSÅ: Facebook satser på kjøp og salg

#1: Synlig i nyhetsstrømmen

Har du fått med deg at du nå kan se om en venn skal delta på et offentlig arrangement i nyhetsstrømmen din? Facebook sier til Mashable at du kommer til å se enda mer av sånt i tiden fremover.

SE HVA SOM SKJER: Slikt vil du ser mer av i feeden din fremover.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
SE HVA SOM SKJER: Slikt vil du ser mer av i feeden din fremover. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Poenget skal visstnok være at dersom brukere ser flere arrangementer, vil de ende opp med svare på invitasjoner i større grad enn før, selv om de avslår - noe Facebook har observert har skjedd oftere for arrangementer lagt til helgene.

#2: Anbefalinger

Det kommer også til å bli sånn at dersom du svarer på et arrangement i nyhetsstrømmen, vil det sprette opp en liste med relaterte arrangementer som du vil kunne være interessert i, både nært forestående og lenger frem i tid, ifølge Mashable.

Vi har allerede begynt å se dette i vår nyhetsstrøm (se skjermdumpen).

LES OGSÅ: Slik takler du falske profiler på Facebook

#3 og #4: Arrangementer i Messenger

I fjor tok Facebook chattefunksjonaliten ut av den vanlige Facebook-appen og puttet den inn i en egen meldingsapp. En omstridt avgjørelse som har vist seg å være ganske lur likevel. Den dedikerte Messenger-appen skal nå ha over 600 millioner månedlige aktive brukere.

For å gjøre meldingsappen enda mer attraktiv, kommer den til å bli utstyrt med enda flere funksjoner. En av dem skal være muligheten til å dele et arrangement rett i en samtale uten å måtte forlate appen.

Trenger du å kontakte gjestene du har invitert til bursdagen? Facebook jobber også med gjøre det mulig å bruke Messenger til det formålet, slik at det med et par kjappe trykk vil bli mulig å starte samtaler mellom en vert og inviterte gjester.

Så blir det kanskje lettere å gi og motta de viktige beskjedene enn før? Vi får i hvert fall ikke alltid med oss sånt i dag.

LES OGSÅ: Facebook Messenger får egne apper

#5: Invitere gjester som ikke er på Facebook

Med over 3 millioner på nordmenn på Facebook, er sjansen blitt ganske stor for at man når alle når man inviterer til et arrangement. Det er imidlertid fortsatt noen som av ulike årsaker velger å stå utenfor.

Frem til nå har utenforstående måttet forbli akkurat det, men ifølge Mashable ser Facebook nå på hvordan disse også kan inkluderes, for eksempel ved at man vil kunne svare på deltakelse via epost.

Facebook har imidlertid ikke noen konkrete løsninger på bordet ennå, og en ferdig funksjon vil neppe være klar før tidligst neste år, skriver Mashable.

#6: Få beskjed når gjestene ser invitasjonen:

KOMMER DU ELLER IKKE? Det er ikke alltid så lett å få et kjapt svar fra de du inviterer. Vil de kommende endringene gjøre det noe bedre? Foto: KIRSTI ØSTVANG
KOMMER DU ELLER IKKE? Det er ikke alltid så lett å få et kjapt svar fra de du inviterer. Vil de kommende endringene gjøre det noe bedre? Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Er det ikke irriterende når du inviterer til fest, og så venter folk til absolutt siste liten med å svare? Selv om de sikkert har sett invitasjonen for mange uker siden?

Ifølge Mashable vil det snart bli mulig å se om gjester til et privat arrangement har lest invitasjonen, litt på samme måte som man kan se om noen har sett en privat melding. I tillegg vil verter få mulighet til å endre status på gjester selv.

På den måten vil det forhåpentligvis bli lettere å holde oversikt over hvem som faktisk kommer.

- Hvis du har opprettet et offentlig arrangement, er det kanskje ikke så nøye om to personer ikke kan komme dersom du har invitert 500 andre. Men det er kanskje viktigere for noen som har invitert til et mindre, intimt middagsselskap, sier Facebook til Mashable.

#7: Separat arrangementsapp

Facebook er ikke fremmed for å lansere separate apper for de ulike funksjonene som tilbys. I tillegg til en egen meldingsapp, finnes det blant annet en app for grupper (Facebook Groups) og administrering av sider (Facebook Pages Manager).

Etter alt å dømme vil det nok også slippes en egen Arrangementer-app, mener Mashable, selv om det ikke foreligger noen konkrete planer for akkurat det ennå.

LES OGSÅ: Nå kommer Facebook for jobben

Hva betyr endringene for deg?

Er arrangementer en viktig Facebook-funksjon?

(Avsluttet)
Nei, jeg er ikke så aktiv på det.(66%) 1279
Ja, klarer meg ikke uten!(21%) 405
Er ikke på Facebook, jeg.(14%) 265
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Rent praktisk fører de nevnte tiltakene til at det vil bli enda bedre å bruke Facebook i arrangementsøyemed, både som vert og deltaker. Facebook har selvsagt en underliggende agenda ved at hyppigere bruk vil føre til økt tilfang av brukerdata, hvilket er det de tjener penger på.

I tillegg til arrangementsrelaterte forandringene, har Facebook lansert mye annet nytt i det siste, deriblant «On This Day», en mimrefunksjon som viser deg gamle innlegg og hendelser «på denne dagen» for flere år tilbake, videosamtaler i Messenger og Instant Articles, som lar nyhetsleverandører publisere artikler direkte på den sosiale tjenesten.

I USA har nå det også blitt mulig å betale venner via Facebook.

LES OGSÅ: Facebook lanserer egen ringeapp