Windows 7 og sikkerhet

Nå ber også Google Windows 7-brukerne om å oppgradere

Alvorlig sikkerhetshull rammer operativsystemet.

WINDOWS 7-TRØBBEL: Google oppfordrer Windows 7-brukere til å oppgradere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WINDOWS 7-TRØBBEL: Google oppfordrer Windows 7-brukere til å oppgradere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke rapporterte Google om to sikkerhetsproblemer som rammer både nettleseren Chrome og operativsystemet Windows 7. Programvarefeilen som rammer Chrome ble rettet 1. mars, men Microsoft har til gode å slippe en oppdatering som tetter sikkerhetshullet i Windows 7.

Ifølge Google rammer programvarefeilen, som kan utnyttes av kyberkriminelle, kun 32-bits-utgaven av Windows 7, og på sin offisielle sikkerhetsblogg skriver selskapet at de har innrapportert problemet til Microsoft. I samme innlegg oppfordrer Google Windows 7-brukerne om å oppgradere til Windows 10.

Årsaken er at de to programvarefeilene, ifølge søkeselskapet, ikke kan utnyttes i Windows 10.

«Vår anbefaling for skadebegrensning for denne svakheten er at brukerne bør vurdere å oppgradere til Windows 10 hvis de benytter en eldre versjon av Windows, og å installere Windows-oppdateringer fra Microsoft når de blir tilgjengelig», skriver Google i innlegget.

Bleeping Computer skriver at det ikke holder å installere oppdateringen til Chrome og tro at du er beskyttet. Selskapet sier at brukerne også må lukke nettleseren manuelt og starte den på nytt for at oppdateringen skal tre i kraft.

Økt risiko med Windows 7

I tiden fremover blir det mer og mer risikabelt for Windows 7-brukerne på nett. Neste år er det nemlig slutt på offisielle sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft for det aldrende operativsystemet.

14. januar 2020 er det slutt på sikkerhetsoppdateringer til Windows 7, noe som gjør PC-er med operativsystemet spesielt utsatt for angrep som virus, skadevare, løsepengevirus med mer.

Microsoft avsluttet den generelle støtten til Windows 7 i januar 2015.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!