Én Internett-konto - to PCer

Dagens spørsmål:

Hei
Jeg lurer på om du kan hjelpe meg med et problem. Jeg har et hjemmenettverk med bare to maskiner uten HUB. Hvordan skal jeg komme inn på Internett med det den andre maskinen på nettverket som ikke er koblet til telefonlinjen?

Rune

Vi svarer:

Det billigste alternativet er å bruke deling av Internett i Windows 98. Men det betinger at du har Windows 98 Second Edition. Hvis du lurer på hvordan deling av Internett settes opp på denne måten, vil denne artikkelen gi en komplett oppskrift på hvordan du går frem.

Ekstratips: Hvis det slutter å virke
Vi har benyttet Internettdeling i en lengre periode på et hjemmekontor med to PCer, og stort sett fungerer løsningen fint. Men vi fikk et betydelig antall grå hår i hodet da delingen av en eller annen grunn sluttet å virke. I god Windows-tradisjon tenkte vi at det enkleste ville være å fjerne delingen, og installere den på nytt for å få det hele på plass igjen. Problemet er imidlertid at det ikke er noen enkel metode for å fjerne delingen helt før reinstallasjon.

Etter mye søking i hjelpefiler og i Microsoft sine nettsider, ble løsningen å fjerne alle nøkler som viser til Internett-deling i registerfilen i Windows. Dette er litt risikabelt, men vi har testet det ut og det fungerer. Men vær forsiktig, og ta sikkerhetskopi før du forsøker. Først bør du reversere prosessen som beskrevet i denne artikkelen. Det fjerner det meste (men altså i vårt tilfelle ikke alt). Hvis delingen da ikke virker ved reinstallasjon, kan du forsøke å fjerne nøklene i registerfilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nøklene fjernes slik:
1. Start Regedit ved å klikke Start/Kjør. Skriv Regedit.
2. Registerfilen er organisert som et hierarki, og du må være svært forsiktig med hva du foretar deg her. Instillingene for Internett-deling ligger plassert i HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\ICSharing\

Når du har klikket deg frem til ICSharing, kan du slette hele denne "katalogen".

Men enda en gang vil vi påpeke at du må ta sikkerhetskopi av denne filen før du gjør jobben. En enkel måte å gjøre dette på, er å eksportere hele registerfilen via Registry-menyen i Regedit. Her kan du velge Export Registry File.... Hvis uhellet er ute, og maskinen oppfører seg merkelig, kan du gjenopprette ved å høyreklikke sikkerhetskopien i Windows Utforsker, og velge Merge. Det vil tilbakeføre innstillingene.

Men det betinger selvsagt at Windows starter i det hele tatt, og det skjer ikke alltid hvis noe er ødelagt. Som oftest er det likevel mulig å starte Windows i sikkermodus (trykk F8 når PCen starter for å finne sikkermodus). Moralen er uansett at du bør holde fingrene unna det du ikke er helt sikker på i registerfilen.

Flere spørsmål og svar