MyPhoneExplorer v1.5.9

Har du en relativt ny telefon fra Sony Ericsson bør du laste ned dette gratisprogrammet - her får du nemlig kontrollen over "alt".

At Sony Ericsson lager gode telefoner er det ingen tvil om, men programvaren som følger med har aldri vært svensk-japanernes sterkeste kort. Etter å ha testet programmet MyPhoneExplorer synes vi nesten det er rart at de ikke har kjøpt det opp for å distribuere med nye telefoner!

MyPhoneExplorer er et gratis PC-program som i utgangspunktet er laget for modellene K700, K750 og K800, men som også fungerer med andre SE-telefoner som ikke er symbianbaserte (P900, M600, W950 med flere er symbianbaserte). Med dette programmet har du "full tilgang" til mobiltelefonen din fra PCen - du kan sende og motta meldinger, redigere oppføringer i adresseboka, laste opp og slette filer og mye mer.

Installering av programmet er rett frem. Første gang du starter opp programmet velger du ganske enkelt "logg på" og så finner programmet telefonene du kan opprette kontakt med, enten via kabel, IR eller Bluetooth.

Programmet er delt opp i to - på venstre side finnes alle menyvalgene gruppert under temaer som "meldinger", "anrop" og "almanakk", mens høyre del av vinduet brukes for å vise innholdet i menyen du har valgt.

Her er noe av det du kan gjøre med MyPhoneExplorer:

MyPhoneExplorer v1.5.9


Send og motta SMS fra PCen

En av de kjekkeste tingene er at du kan sende og motta meldinger via PCen. Du kan klikke på en kontakt og sende melding, og inkomne meldinger kan vises som et ballongtips ved klokka. I følge vår tipser er skaperen også veldig flink til å følge med i forumet på nettsiden, så vi satser på at vårt forslag om en litt mindre "avslørende" forhåndsvisning av meldingen blir tatt med i neste oppgradering.

Kontaktadministrasjon

For undertegnendes del er kontaktene lagret litt rotete. Noen har mobilnummeret på hjemmetelefonnummeret, noen er uten +47, mange mangler bursdag etc. Å rydde opp her tar som regel ganske lang tid på mobiltelefonen, men er gjort langt raskere når du bruker et program som dette.

Kalender

Kanskje den viktigste funksjonen for mange - synkronisering med Outlook, Thunderbird, Google Calendar og hva det måtte være. I tillegg inneholder kalenderen en oversikt over alle norske helligdager, Kongens bursdag og gudvethva. Du kan også synkronisere oppgavelisten, og alarmene kan administreres via programmet.

MyPhoneExplorer v1.5.9


Anropslogg

Her kan du se hvem som har ringt og hvem du har ringt til, gruppert på dato. En kjekk sak er at du kan høyreklikke på ukjente numre og velge "søk via Internett", og så får du raskt opp informasjon om hvem som skjuler seg bak dette nummeret.

MyPhoneExplorer v1.5.9


Filadministrasjon

Selvsagt kan du også administrere filene som ligger lagret på telefonen/minnekortet. Du kan dobbeltklikke på bildefiler for å se bildet direkte, laste opp nye ringetoner etc. (se også "Din egen ringetone på to minutter").

MyPhoneExplorer v1.5.9


Oppringing og samtalemottak

Du kan også styre telefonen - kjekt hvis du har en handsfree på øret. Du kan både emulere tastetrykk (vises i telefonen på direkten) og velge å svare når noen ringer. Hvis de ikke er registrert i adresseboka di fra før, kan programmet konfigureres til automatisk å slå opp nummeret på nettet.

Monitorering

MyPhoneExplorer lar deg også sjekke batterikapasiteten, signalkvalitet, temperatur i telefonen etc. I tillegg kan du se hvor mye av minnet som er brukt opp på SMS, avtaler, programmer etc.

Riktig klokke

Klokka på mobiltelefonen kan synkroniseres med korrekt klokke fra Internett.

MyPhoneExplorer er gratis og kan lastes ned fra denne siden.