Med MYO rundt armen registeres alt du gjør av bevegelser; enten med fingrene eller med hele armen.
Med MYO rundt armen registeres alt du gjør av bevegelser; enten med fingrene eller med hele armen.Vis mer

MYO - styr «alt» med bare fingrene

Kommer vi snart til å le av mus og tastatur?

Når det gjelder å kommunisere med datamaskiner og andre duppeditter har det skjedd mye de siste årene.

Allerede i den elleve år gamle filmen Minority Report lekte man med et brukergrensesnitt basert på gestikulering, der mus og tastatur var skrotet til fordel for en spesiell hanske som politisjef John Anderton (Tom Cruise) kunne bruke i den elektroniske etterforskningen.

De senere årene har det kommet flere alternative styremåter. Først fra Nintendo med Wii-kontrolleren, og deretter Kinect og Move fra henholdsvis Microsoft og Sony. Vi har også siklet på nyvinninger som The Leap.

Ja, faktisk siklet vi såpass at vi har forhåndsbestilt et eksemplar.

MYO min MYO

MYO - styr «alt» med bare fingrene


MYO ser også spennende ut. Dette er en avansert sensor du kan tre på armen, og som derfra kan registrere selv de minste muskelbevegelser. I tillegg har den en gyrosensor for å registrere hvordan den flyttes eller roteres i rommet.

Videoen under viser hvordan MYO fungerer:

Dermed får man muligheten til å styre både PC, telefon og andre enheter ved å gestikulere. Knips for å starte en sang, lag en «skru»-bevegelse for å regulere volumet og så videre. Produktet har selvsagt også et såkalt API, slik at tredjeparter kan lage løsninger som lar seg styre med MYO. Både Windows, OS X, iOS og Android skal være støttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan forhåndsbestilles

Armbåndet bruker Bluetooth 4.0 for å kommunisere med andre enheter, som skal være gjerrig på strøm og ha en rekkevidde på inntil 50 meter i friluft.

MYO kan forhåndsbestilles for 149 dollar (uten frakt og moms), eller 850 kroner med dagens kurs. Mer info får du på geymyo.com.