MyNapster

Utviklerne av MyNapster hevder å ha funnet en måte å gi artistene kompensasjon for hver MP3-fil som lastes ned. Vi har tatt en titt på programmet.

I tillegg til musikk-deling, har MyNapster også støtte for deling av filmer, bilder og bøker i elektronisk format.

I tillegg inneholder programmet en chat-funksjonalitet som lar deg konversere med andre brukere, samt lenke til språkoversettelsesverktøyet hos Altavista.

MyNapster

Programmet er brukervennlig, og inneholder flere andre tilleggsfunksjoner.

MyNapster bruker sitt eget nettverk, isolert fra de velkjente Napster-nettverkene. Utvalget av musikkfiler er likevel svært stort. Da vi prøvde programmet, var 1750 brukere tilkoblet, og til sammen var nærmere en halv million filer delt ut mellom brukerne.

MyNapster

I sentrum av nettverket står det flere sentrale tjenermaskiner, som hver inneholder opplysninger om hvem som er pålogget, og hvilke filer disse har delt ut. Dette er rett og slett bare søkbare indekser som oppdateres hyppig. Filene som deles ut ligger som kjent på brukernes maskiner, og filoverføring går ikke gjennom tjenermaskinene, men direkte fra bruker til bruker.

Hver gang du søker etter et elektronisk medium, søkes i alle indeksene på alle tjenermaskinene, i motsetning til Napster, hvor tjenermaskinene er skilt fra hverandre. Søkene er ferdig i løpet av sekunder.

De som står bak MyNapster ønsker å kompensere artister som blir berørt av delingen. Dette har de tenkt gjøre ved å tilby gratis reklame for artisten nederst i skjermbildet, hver gang et spor fra artisten lastes ned. Derfor oppfordrer de artister til å ta kontakt med dem, for å få til en slik ordning. Kanskje ikke så dumt? Over ISDN tar det tross alt noen minutter å laste ned et lydspor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om dette er løsningen for fremtidens musikkdistribusjon, skal være usagt. Du finner mer informasjon om MyNapster og kan laste ned programmet gratis fra denne adressen.