MyIE - Nyttig Internet Explorer-skall

Til tross for spektakulære sikkerhetshull fra tid til annen; Internet Explorer er etter hvert blitt en svært stabil og god nettleser. Med MyIE blir den enda litt bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Hver dag besøker vi en rekke faste nettsteder. Våre webbaserte statistikk- og publiseringssystemer åpnes også i egne Explorer-vinduer, i tillegg til Gule Sider, Bokmålsordboka og andre oppslagsverk. Det blir etter hvert mange vinduer å holde styr på, og åpningsprosessen må alltid gjøres manuelt.

Opera bedre

En løsning kunne vært å benyttet Opera i stedet for Internet Explorer, men pga inkompatibilitet med enkelte av sidene vi besøker samt våre egne systemer, er vi for tiden henvist til Internet Explorer. Opera organiserer nemlig nettsidene innenfor programvinduet, og du kan i tillegg konfigurere nettleseren til å åpne en rekke nettsider automatisk når du starter nettleseren. På den måten sparer du både tid, leting og en rekke museklikk.

Internet Explorer med Opera-følelse

Det er her MyIE kommer inn i bildet. Dette er egentlig bare et skall til Internet Explorer (ikke fra Microsoft), og som etter vår mening forbedrer flere forhold ved nettleseren. For det første samles alle nettsidene innenfor programvinduet, og du veksler enkelt mellom dem ved hjelp av "arkfaner" nederst, som i Opera.

MyIE - Nyttig Internet Explorer-skall

Dessuten kan du opprette en egen mappe under Favoritter som du døper "Startup", og konfigurere MyIE til å åpne alle snarveiene i denne mappen når du starter programmet, eller slik du forlot programmet sist.

Et sett med nettsider kan lagres som en gruppe, og kan enkelt åpnes under ett fra fra Shortcuts-menyen. Dermed kan du ha egne grupper for Nyheter, jobb, spill osv. Genialt enkelt og kjærkomment.

Hvert vindu får sin egen knapp/arkfane nederst.
Hvert vindu får sin egen knapp/arkfane nederst. Vis mer

Flere forbedringer

Men MyIE inneholder også en rekke andre funksjoner som enten er forbedringer eller helt nye i forhold til standard Internet Explorer. Søkefunksjonen er for eksempel kraftig utvidet, og Favoritt-mappen din kan legges som en egen verktøylinje øverst. Dessuten er alle ikoner og tekster forminsket i forhold til standardutgaven, og mer plass til nettsidene er noe mange vil sette pris på.

Favoritter blir en egen verktøylinje.
Favoritter blir en egen verktøylinje. Vis mer

Av annen funksjonalitet som vi har lært oss å sette pris på, er muligheten til å lage såkalte alias til nettadresser som vi besøker ofte. Da kan du for eksempel skrive "ds" i adressevinduet, og www.dinside.no åpnes automatisk.

Best av alt: Programmet krever ingen installasjon, og lager ikke noe krøll i Internet Explorer-oppsettet ditt.

Gratis

MyIE inneholder også popup-blokkering, visning av IP-adresse, innebygd notisblokk, rask tilgang til sletting av temporære internettfiler og cookies, og mye mer. Likevel er programmet gratis, og de beskjedne 254 Kilobytene tar under ett minutt å laste ned selv med 56 KB modem.

Lenke:
Nedlastingsside for MyIE

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer