Mye nytt USB-utstyr fra Entrega

USB byr på mange nye løsninger, men også på en del overgangsproblemer – i dobbelt forstand. Den norske importøren Storewell lanserer nå en rekke produkter fra Entrega som løser de fleste problemer.

I godt over 2 år har praktisk talt alle nye PCer som har blitt solgt i Norge blitt levert med USB-porter. Men inntil nylig har det ikke vært mye utstyr for å koble til disse portene. I det siste har tilbudet imidlertid tatt seg kraftig opp, og det lanseres stadig nye enheter på markedet.

Entrega er en ny produsent som leverer mange tilpasningsprodukter for USB – både for utstyr som har USB og overganer for utstyr som ikke har det.

PCer uten USB?

Hvis du har en stasjonær PC fra tiden rett før USB ble standard, men som likevel er fullt brukbar, kan du nå få PCI-kort med to eller fire USB-porter. Dette er plug&play-kort som installeres greit, men forutsetter at du har Windows 98.

USB/PCI-kortene er også en smartere utvidelsesmulighet selv om du allerede har en PC med innebygde USB-porter. Noen enheter legger beslag på hele båndbredden på en port. Et UDB-kort i tillegg vil da være en bedre løsning enn en HUB som bare fordeler den eksisterende båndbredden.

En HUB kan være praktisk

Hvis du har mer enn to USB-enheter får du ofte et problem. De fleste PCer har bare to USB-porter, og det er slett ikke alle USB-enheter som har innebygget HUB-funksjon i form av fordeling eller viderekobling.

Løsningen er å koble en HUB til en av USB-portene på PCen. Derfra kobler du videre til periferiutstyret, som skrivere, høyttalere, kortlesere osv.

Entrega leverer mange forskjellige typer HUB’er, med 4, 6 eller 7 porter. De leverer også HUB’er som har fire USB-porter, parallellport og to serieporter. Det finnes også en HUB med tre USB-porter og en Ethernet-port for å koble deg til nettverket.

Overganger

Hvis du har utstyr med serie- eller parallellport, men ingen ledige slike porter på PCen, kan en overgangsplugg fra USB til serie- eller parallellport løse problemet.

Du plugger bare multikontakten inn i utstyret og kobler USB-kabelen inn bak i overgangspluggen – enkelt og greit.

Nettverk

I tillegg til den integrerte HUB og Ethernet-boksen finnes det også en enkel overgang fra USB til Ethernet. Denne gir deg enkel tilgang til nettverk uten å måtte åpne PCen. Hastigheten er begrenset til 10 Mbit, siden USB selv ikke tilbyr mer enn 12 Mbit

Hvis du bare vil lage verdens minste nettverk, med to PCer, kommer det også en løsning som lar deg gjøre dette via USB-portene.

Kabler

Entrega leverer også USB-kabler i forskjellige lengder fra 0,5 til 5 meter.

Men hva med strøm?

USB kan levere opptil 500 mA driftsspenning til tilleggsutstyret. Det betyr at de minste enhetene som regel ikke trenger egen strømforsyning, men får det de trenger fra USB-kabalen.

HUB’er må kunne levere 500 mA for hver port, og må derfor ha egen strømforsyning. Alle HUB’ene fra Entrega leveres med dette inkludert.

Priseksempler

:
PCI-kort med 2x USB400
PCI-kort med 4x USB710
4-port HUB790
7-port HUB990
USB til parallell510
USB til seriell709
USB-kabel 1 m115
USB-kabel 5 m182

Alle priser er eks. frakt og mva.

Mer informasjon får du hos den norske distributøren:
Storewell på tlf. 62 82 71 66.