Mye nytt i Internet Explorer 5.01

En oppgradering fra versjon 5 til 5.01 høres ikke imponerende ut, men Microsoft Internet Explorer 5.01 overrasker med mange spennende nyheter.

Vi hadde ikke regnet med mange nyheter i denne nye versjonen av Microsoft Internet Explorer, men saken er at mange småbiter som har dukket opp som små ekstrabiter etter at versjon 5 ble lansert nå er samlet i versjon 5.01. Noen funksjoner har blitt langt mer avanserte enn tidligere mens noen funksjoner som ikke virket tidligere har blitt rettet slik at du nå endelig kan få nytte av dem.

Totalt sett er det altså mange nye og spennende muligheter som de fleste brukere kommer til å ha glede av:

  • Raskere nedlastning av websider med dynamisk innhold.
  • 56-biters kryptering, noe som betyr at sensitiv informasjon nå kan skjules med større sikkerhet enn tidligere når den overføres over Internett.
  • Egen radiokanal, som legges inn som eget felt under menyen. Her har du mulighet til selv å velge ut de radiokanalene som du finner mest interessante. Foreløpig har du tilgang til et par hundre stasjoner over hele verden.
  • Surf når du er koblet fra Internett på websider som er lastet ned og lagt i cachen. Dette betyr at du slipper å få feilmeldinger når f.eks. annonser og annet ikke finnes – i stedet dukker det i slike tilfeller opp et tomt bilde med ikonet for brutt kontakt.
  • Historieliste hvor du kan få se oversikt over din egen nettbruk i dag, i går, siste uke, for to uker siden og tre uker siden. Snedig, men kanskje farlig hvis du ønsker å bevare ditt nett-privatliv?
  • Outlook Express – som her faktisk defineres som en del av Microsoft Internet Explorer – gir deg noen nye funksjoner, hvor muligheten til å laste ned epost fra Hotmail til maskinen din nok er det mest interessante for mange.
  • Søk på ulike søkemotorer rett i søkefeltet. Du skriver for eksempel ”av norway”, og dermed søker du direkte i AltaVista for ”norway”. Dette fungerer fint, og du kan i tillegg tilpasse for bruk av flere enn de 11 som allerede er registrert.
  • Sensur av innhold, slik at foreldre kan sikre sine barn mot uanstendig språkbruk, naken hud og sex.

Mange megabyte

Ønsker du å installere denne siste versjonen av Microsoft Internet Explorer må du først laste ned et installasjonsprogram på 510 KB. Deretter begynner hovednedlastningen, hvor du selv kan velge hvor mye du ønsker å laste ned. Minimum er 7,8 MB og maksimum er 17,2 MB.

Du kan velge mellom ganske mange komponenter, slik som støtte for andre språk, FrontPage Express, Outlook Express, NetMeeting, påloggingshjelp, nye fonter og mer.

Microsoft Internet Explorer 5.01 kan du laste ned her.