Mye nytt fra Logitech

Tilleggsutstyr er populært, både i gode og dårlige tider. Derfor fortsetter Logitech å lansere nye produkter både for kontor, hjem og underholdning. Kanskje særlig det siste.

Nøkkelordet for mye av tilleggsutstyret som tilbys, er trådløst. Tastaturer og mus finnes allerede i flere utgaver, som vi har skrevet om i en tidligere artikkel.

Vi har selv brukt trådløst tastatur og mus helt siden før forrige jul, og er svært fornøyd med dette. Spesielt er det kjekt å kunne lene seg tilbake i stolen, og ta med seg tastaturet uten at ledningen river ned kaffekoppen, colaflasken, esker med binders og alt annet som også gjerne vil være med bort fra skrivebordet.

Nå også spillutstyr

Mye nytt fra Logitech

Den neste som har fått kappet ledningen er den nye WinMan Cordless GamePad, som kommer både for PC og for Playstation.

Den fortsetter tradisjonen fra tidligere Logitechs WingMan Rumblepad, som gir fysiske tilbakemeldinger i form av vibrasjoner.

Den nye trådløse PC-versjonen har en 8-veis trykkfølsom D-pad, smart gasshåndtak og 11 programmerbare knapper.

Mottageren kobles til USB og opererer med en radiofrekvens på 2,4 GHz. Du kan dessuten bruke hele 8 forskjellige trådløse Gamepads samtidig i samme rom, uten at de forstyrrer hverandre. Rekkevidden er opptil 6 meter.

Batterilevetiden er minst 50 timer ved kontinuerlig bruk, man kan forlenges til rundt 75 hvis du slår av vibrasjonene.

Playstation-versjonen har de samme finessene, men har i tillegg trykkfølsomme knapper som bare fungerer med PS2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen er 695 kroner for begge utgavene

MOMO™ Italiensk luksusratt

Legg merke til de håndsydde stingene...
Legg merke til de håndsydde stingene... Vis mer

MOMO er verdens ledende produsent av ratt til racing, og sitter blant annet i Ferrari sine F1-biler. Nå har Logitech og MOMO sammen utviklet verdens lekreste og meste elegante ratt for spill.

Konsollen er Ferrari-rød, selve rattet er trukket med eksklusivt håndsydd lær og har senterskive av børstet aluminium og ”gir-paddles” i stål. Allerede ved første blikk ser man at dette rattet stiller i en klasse for seg. Inntrykket blir ikke forringet når man tar det i hendene, har er det ingen tvil om kvaliteten.

Pedalene er i tilsvarende kvalitet, med grovt profilert aluminiumsplate.

Prisen ligger på 2495 kroner og rattet vil være tilgjengelig i oktober hos utvalgte forhandlere.

Mye nytt fra Logitech

For Playstation kommer det også et nytt ratt, Driving Force, som selvsagt er utstyrt med ForceFeedback. Det er utstyrt med D-pad og knapper på selve rattet, for full kontroll av alle spillefunksjoner.

En smart finesse er benstøtten, som du plasserer mellom lårene og fester rattet på, i stedet for å forsøke å feste det til glassbordet i stua…

Da kan du sitte i sofaen og kjøre bilrace på den store TVen, uten at det blir diskusjoner med opphav eller bedre halvdeler om møblementets egentlige bruksområder.

Prisen på rattet er 1295 kroner

Kombinert web og digitalkamera

Mye nytt fra Logitech

Ved å øke oppløsningen, legge til lagringsmulighet og sørge for batteridrift så blir et webkamera et digitalkamera.

Logitech lanserer to modeller, ClickSmart 510 og 310. Storebroren har en oppløsning på 1,3 megapiksler og har innebygget mikrofon og blitz, SmartMedia kort på 8 MB og koster 1 999 kroner.

Lillebroren 310 har VGA-oppløsning (640x480) og fast internt minne.

Prisen er 999 kroner.

Begge kameraene kan ta opp video, i henholdsvis 90 og 15 sekunder. Tilkoblingen er ved USB og det følger med svært brukervennlig programvare.

Stilig mus for bærbare PCer

Mye nytt fra Logitech

En kompakt og elegant mus er praktisk på reise. MouseMan Traveller er liten, har rette sider og er laget av aluminium. Det er ingen synlige museknapper, i stedet er det spensten i metallprofilene som gir seg ved et lett trykk, og fungerer som knapper.

Musen er optisk, som gjør at den kan brukes på nesten et hvert underlag bortsett fra speil og blank, rød plast.

Siden flyselskapene ikke tillater bruk av radiosendere på fly, er den ustyrt med ledning.

Husk at enkelte flyselskaper, for eksempel Braathens, tillater ikke en gang bruk av noe slags eksternt utstyr, verken mus eller CD-spillere.

Prisen er på 549 kroner