<strong>OVER 600 APPER:</strong> I en oppdatering i dag får Android TV-eiere tilgang på over 600 apper fra TV-utgaven av app-butikken. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OVER 600 APPER: I en oppdatering i dag får Android TV-eiere tilgang på over 600 apper fra TV-utgaven av app-butikken. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Mye mer innhold på Android TV

Og med Android M-oppgraderingen kommer flere funksjoner.

Forleden dag testet vi den første Android TV-enheten som er til salgs i norske butikker, nærmere bestemt Nexus Player, laget av Asus.

Og selv om den lille boksen både kan by på spill, filmer og annet, var ikke app-utvalget det helt store i TV-utgaven av Play Butikk.

Over 600 apper

Ifølge 9to5google kommer det imidlertid en stor oppdatering til Android TV i dag, som vil gjøre at over 600 TV-apper vises i app-butikken. Appene har for så vidt eksistert hele tiden, men inntil nå har du vært nødt til å bruke søkefunksjonen for å finne dem.

Play-butikken teller nå 20 ulike kategorier, blant annet flere typer spillkategorier, musikk, nyheter og annet videoinnhold.

Under Google I/O-konferansen for en drøy uke siden ble det også klart at flere video-apper ble tilgjengelig for Android TV, blant annet HBO, Buzzfeed og Twitch.

LES OGSÅ: Ti kjekke Chromecast-tips

Flere nyheter i Android M

Neste versjon av Android, foreløpig kalt Android M, vil også bringe flere nyheter til TV-utgaven av Android.

MER LAGRINGSPLASS: I Android M får Android TV mulighet til å formattere USB-lagring slik at det kan brukes som en utvidelse av den interne lagringsplassen. Foto: Sascha Prüter
MER LAGRINGSPLASS: I Android M får Android TV mulighet til å formattere USB-lagring slik at det kan brukes som en utvidelse av den interne lagringsplassen. Foto: Sascha Prüter Vis mer


Blant dem er muligheten for å formatere en ekstern harddisk eller en minnepinne som da kan utvide den interne lagringsplassen på Android TV-enheten.

Utviklere får også mulighet til å lage egne TV-kanaler med kontinuerlig strømmende innhold. Dessuten får Android TV støtte for A2DP Bluetooth, slik at du for eksempel kan bruke trådløse hodetelefoner og høyttalere.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android M