My Documents tilbake i Windows 7

I hvert fall i build 6954...

"My Documents" eller "Mine Dokumenter"-mappen hadde en sentral plass i Windows fra Windows 95 til Windows XP. De to undermappene Mine Bilder og Min Musikk var også på plass helt til Windows Vista dukket opp i januar 2007.

Upersonlig i Vista

Her hadde Microsoft i stedet introdusert et hjemmeområde der dokumenter, bilder, videoer, musikk, favoritter med mer lå på samme nivå, og benyttet samtidig anledningen til å fjerne det personlige prefikset "Mine". Nå het det bare Dokumenter, Bilder, Musikk osv. Mindre personlig, med andre ord.

Da den første prøveversjonen av Windows 7 ble sluppet på en utviklerkonferanse i Los Angeles i oktober, hadde mappene igjen skiftet navn. Nå het de Personal Documents, Personal Pictures og Personal Music, men hadde fått en mindre fremtredende rolle takket være en helt ny Bibliotek-funksjon, der man kunne samle en rekke mapper uavhengig av lokasjon.

Nå har en ny prøveversjon av Windows 7 funnet veien til nettet, og nå melder testerne om at My Documents, My Pictures og de andre velkjente mappene er tilbake igjen:

My Documents tilbake i Windows 7


15 ting vi digger med Windows 7

Uferdig

De er imidlertid ikke så lett å finne. Klikker du på brukernavnet ditt på startmenyen, kommer du nemlig til Biblioteket, og ikke til ditt gamle hjemmeområdet. Dit kommer du imidlertid når du klikker deg inn via Utforsker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er med andre ord mye som tyder på at det langt fra er den endelige strukturen vi ser i build 6954, men gjeninnføringen av "Mine"-prefikset er kanskje et frieri til alle som fortsatt sverger til XP?

Det er uansett på det rene at Microsoft ønsker å gjøre det enda enklere å finne tilbake til filene dine i Windows 7 enn i både Vista og XP. I build 6954 sorteres nemlig Siste elementer, eller Recent som det heter i den engelske utgaven, under program-snarveiene på startmenyen. Tidligere var disse samlet under ett, uavhengig av program:

My Documents tilbake i Windows 7


Les også:
Windows 7 er halvert