MX700: Luksus-mus fra Logitech

Verdens beste mus? Dessverre også en av de dyreste. Logitechs nye toppmodell fungerer ypperlig til både jobb og moro.

MX700: Luksus-mus fra Logitech
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft og Logitech slåss stadig vekk om å dominere markedet for datatilbehør som mus og tastaturer. Begge selskapene leverer flotte produkter, men med denne toppmodellen har i alle fall Logitech tatt ledelsen på musefronten.

MX700 er optisk, trådløs og ikke minst oppladbar. Nå trenger du altså ikke kjøpe nye sett med batterier hver gang – det er bare å huske å sette musen i laderen etter endt arbeid.

Stilig og funksjonell

I pakken til MX700 finner du selve musen, basestasjonen, strømkabel og programvare. Du kan koble basestasjonen til PCen via enten USB eller PS2. Den er ganske stor og klumpete – og grunnen er blant annet at den fungerer både som mottaker av radiosignalene og lader. Du må bare huske å plugge inn strømtilførselen. To oppladbare batterier følger med, og begynner musen å gå tom for strøm, blir du varslet med et blinkende rødt lys.

Det tar noen timer å lade opp batteriet til fullt nivå, og da skal musen fungere i noen dager. Levetiden er uansett ikke så viktig, det er tross alt bare å huske å sette musen i laderen hver gang du ikke bruker den.

Selve musen har et eksemplarisk stilig design, som er dominert av sølv- og mørkeblå farger. Den er ergonomisk utformet og passer som støpt i hånden. Logitech har også for en gangs skyld lagt til flere funksjonsknapper: To knapper på venstre side som brukes til å bla gjennom internettsider, samt tre knapper i nærheten av scrollehjulet. To av dem brukes også til å scrolle ned- eller oppover et dokument, mens den tredje fungerer som en slags Alt-Tab-emulator, og skifter mellom åpne applikasjoner.

MX700: Luksus-mus fra Logitech


Alle knappene med unntak av applikasjonsknappen fungerer også uten at du installerer den medfølgende programvaren. Hvis du bestemmer deg for å installere den, får du også mulighet til å programmere knappene til å utføre de funksjonene du liker.

Det eneste problematiske med musens utforming er at den på begynnelsen kan kjennes noe lettknuselig. Spesielt høyre- og venstreknappen byr på ganske lite motstand, men du blir raskt vant til det. Applikasjonsknappen er også litt vanskelig å nå, men det er heller ikke den knappen du kommer til å bruke mest.

Total presisjon

Vi brukte musen til forskjellige oppgaver, fra vanlig internettsurfing til krevende spilling. Det er hevet over all tvil at musen er blant de mest presise vi har prøvd, også i intense Unreal Tournament 2003-kamper. Selv meget raske bevegelser, som tidligere har vært problematiske for optiske mus, byr ikke på problemer lenger.

MX700: Luksus-mus fra Logitech


Vi opplevde heller ingen problemer med den trådløse forbindelsen, som for øvrig bruker en annen frekvens en det som er vanlig, for å ikke interferere med andre trådløse enheter som måtte befinne seg i nærheten.

Dyr men flott

Vi er meget fornøyd med denne musen – vi har brukt den en god stund, både til jobb og spilling, og har ingenting å utsette på verken komfort eller funksjonalitet. Spørsmålet er om du virkelig har lyst å betale 650 kroner for en datamus? Er du fornøyd med den musen du har, ser vi ingen grunn til å oppgradere. Men er du ute etter den mest komplette og presise musen på markedet, anbefaler vi akkurat denne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer