Mustek DVD-V520

Mustek DVD-V520

TEST: DVD-spillere blir stadig billigere. Vi har sett på en enhet fra Mustek til 1.700 kroner som også kan spille MP3-musikk

Publisert
Sist oppdatert

Mustek DVD-V520 ser ut som en vanlig stasjonær DVD-spiller, om enn noe mindre, men den har funksjonalitet som du ellers bare får med en DVD-ROM i PCen. I tillegg til å kunne spille av DVD-filmer og vanlige musikk-CDer kan den også spille MP3-filer.

Frittstående MP3-avspiller?

Som en vanlig DVD-spiller, kobler du spilleren til TVen og til stereoanlegget. Når du skal spille av MP3-filer, kan det kanskje virke litt tungvint å skulle gå gjennom TVen. Det finnes et lite, men oversiktlig display på DVD-spilleren, som gjør at du i prinsippet kan styre avspillingen uten å koble til TV. Likevel, dette kan fort bli tungvint.

Les mer om MP3-avspilling på Mustek V520

Sone2

DVD-spilleren har innebygget sonesperre, begrenset til sone 2, men den kan enkelt gjøres sonefri ved hjelp av fjernkontrollen.

Bildeskarpheten på DVD-avspilling er overraskende bra, men bildet hakker tidvis ganske merkbart. Spesielt ved bildesekvenser med stor fart og mange detaljer, kan bildet henge igjen og virke hakkete.

Tilknytninger

Mustek V520 har de fleste utganger for tilknytning til TV og stereoanlegg, og digital lydutgang (S/PDIF) for tilkobling til forsterker med AC-3 dekoder.

Les mer om tilknytningsmulighetene i denne underartikkelen

Konklusjon

DVD-avspillingen kunne gjerne vært jevnere, med raskere responstid for signalene. Når dette er sagt; i de aller fleste tilfeller fungerer maskinen utmerket. Den er praktisk, lett å koble til, og ikke minst, den koster ikke mer enn en kveld med utagerende festing. Ønsker du deg en ren DVD-spiller med spesielt god billedkvalitet, vil du kanskje ikke bli fornøyd med V520, ei heller om det du egentlig vil ha er en topp CD-spiller. Men dersom du er ute etter en tøff liten maskin med mange, godt fungerende funksjoner til en billig penge, ja da er DVD-spilleren så absolutt verdt sine 1695 kroner. Mustek DVD-V520 får du kjøpt hos Komplett Data.

Dersom du har større krav til DVD-avspillingen, får du nå rimelige rene DVD-spillere hos blant annet Elkjøp. Flere store produsenter har også kommet på markedet med kombinerte DVD-MP3 maskiner, deriblant Phillips, men vi har hittil ikke sett noen som er så billig som kombimaskinen fra Mustek.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer