Musikk, bildevisning og DVD


Hvis musikkanlegget er det samme som man bruker til TV, så er det mulig å bruke Media Center PCen til å spille av musikk. Hvis det derimot står i et annet rom eller et annet sted i rommet, og ikke har TV-skjerm, så er det ikke like attraktivt.

Slikt varierer i de forskjellige hjem, hos oss har vi faktisk musikkanlegg i nesten alle andre rom enn der TVen står.

Bildevisning fra minnekort fungerer fint på en stor skjerm, og du kan velge slideshow eller se på ett og ett bilde, valgt med fjernkontrollen.

Du kan selvsagt også se ferdig redigerte bilder fra harddisk.

DVD-avspilling fungerte helt utmerket.

Men alle disse funksjonene, musikk, bilder og DVD er jo helt standard i alle PCer, og Media Center tilføyer ikke noen ny funksjonalitet, sammenlignet med en vanlig PC.

Et betjeningsgrensesnitt som fungerer bedre på avstand, jo. Men det er vel også alt.

Andre programmer kan også legges unn under dette grensesnittet, men det ser vi ikke helt nytten av. Chatte med Messenger på TV? Neppe.

Musikk, bildevisning og DVD


Har Media Center PC noe for seg?

Det er litt tidlig å si. Når det gjelder de brede lag av brukere, så er det et stykke igjen. For entusiastene så finnes det jo mange løsninger allerede.

For mange vil vel en DVD/harddisk-opptaker for TV være rimeligere og dekke mesteparten av behovet. Den vil også være en god del billigere enn en løsning som denne, hvis man ikke vil betale blodpris for å få stor harddiskkapasitet.

En mediespiller, enten koblet til husets PC med nettverk, eller i form av en portabel harddisk med lyd/video-utgang og fjernkontroll er også et alternativ. Den kan fungere utmerket for de som først og fremst laster ned filmer fra nett og vil slippe å ha PCen stående ved TVen.

Men vi skal ikke felle noen endelig dom før programvaren og tjenestene faktisk er tilgjengelige for våre forhold.

Maskinvaren er både stilig, av topp kvalitet og svært stillegående.

Den leveres i flere konfigurasjoner, du finner mer info i vår forhåndsomtale av Media Center fra PS Data.