MusicMatch i ny versjon

Den populære MP3-jukeboksen er ute i ny versjon, som har nummer 7.0. Her er det mange praktiske nyheter, og disse har vi gjennomgått.

MusicMatch Jukebox var et av de første programmene som tilbød MP3-funksjonalitet utover vanlig avspilling og enkle spillelister. Plutselig kunne du rippe musikk fra CDer til MP3, spille og organisere musikken og brenne dine egne favoritt-CDer, alt innenfor ett og samme program. Det er dette konseptet utviklerne har bygget videre på, og versjon 7 er mer omfattende enn noensinne.

Det foreligger ganske kraftig skille mellom gratis- og fullversjonene av programmet. De fleste av de nye og mer avanserte funksjonene er låst frem til registrerer programmet, og betaler de 19.99 dollarene (ca. 183 kr) fullversjonen koster.

Hva er nytt?

Nyhetene MusicMatch ramser opp på sine nettsider er som følger:

• Det er enklere enn noensinne å brenne musikk, og programmer støtter nå også DVD-brenning i DVD-R-format.
• Super Tagging lar deg automatisk legge inn tilleggsinformasjon om artist, album, spornummer, genre osv i MP3-filene dine. Informasjonen kan hentes fra nettet eller bygges fra selve filnavnet.
• Volume Leveling jevner ut lyden på MP3-filer som skal brennes eller spilles. Denne funksjonen er ikke revolusjonerende i seg selv (man har lenge hatt muligheten til dette i andre programmer), men har ikke vært tilgjengelig i MusicMatch-pakken før nå.
• Tilleggsmoduler tillater nye lydeffekter som forsterket bass eller 3D-lyd.
• Forbedret støtte for å lage dine egne radiostasjoner.

Våre inntrykk

I praktisk bruk er MM 7.0 enklere og penere enn noensinne. Grensesnittet er forbedret, og det er kort vei til alle funksjonene du trenger.

Vi synes spesielt Super Tagging-funksjonen er meget bra. Informasjonen som legges inn i filene dine sørger for at det blir lettere å organisere filene dine. MusicMatch kan nemlig søke gjennom harddisken etter låter, og lage et eget bibliotek der du kan organisere filene dine på forskjellige måter. Dermed blir det lettere å få oversikt over store musikksamlinger.

De aller fleste av MP3-filene våre ble funnet i databasen, og korrekt tagget med riktig album og årstall.

Mens du spiller av en låt, kan programet koble seg opp mot en database og finne ut hvilken plate låten stammer fra, vise deg alle låtene på platen, coveret, informasjon om artisten og linker til videoklipp og lignende.

Muligheten for å jevne ut lydnivået er også en svært velkommen funksjon. Lydnivået i MP3-filer kan som kjent variere ganske kraftig.

Listen over radiostasjoner er også lang, men du må betale ekstra for topp lydkvalitet.

Konklusjonen er at programmet er blitt bedre, mer stabilt og enklere å bruke enn noensinne. Det eneste som trekker ned er at så mange av de virkelig gode funksjonene koster penger å benytte.

Du kan uansett prøve ut basisversjonen gratis, og den kan lastes ned fra denne adressen.

MusicMatch i ny versjon