Mus, tastatur og høyttalereMus og tastatur
Datakjeden og Netshop har valgt å levere trådløs mus og tastatur fra henholdsvis Labtec og Logitech. Sistnevnte løsning er med volumkontroll og standard medieknapper, noe som kan være kjekt å ha.

Labtec klarer derimot ikke å overbevise. De medfølgende batteriene til tastaturet virket ikke, så vi brukte lang tid på å finne ut at det faktisk var DET som var feilen. I bruk er tastaturet greit nok, men musa er treg å få i gang. Med dette mener vi at fra du begynner å bevege på musa (etter den har ligget i ro noen sekunder), så tar det litt tid før muspekeren beveger på seg. Dette er noe hvertfall vi her på bruket finner frustrerende.

Mamoz har også valgt en Logitech-løsning, av den enkleste typen med ledninger. De er helt fine i bruk, og du trenger heller ikke være urolig for å slippe opp for batterier midt i spillinga heller.

Høyttalere
Her har Mamoz og Netshop også holdt følge og lagt ved et par sorte Logitech S-100. For ordens skyld skal det nevnes at disse ikke bare ser og høres små og billige ut, de ER nemlig også såpass billige at vi ikke lar det gå ut over avgjørelsen av hvilken maskin vi likte best.

Lyd på boks fra Logitech og Creative, samt nok et headset du ikke vil ha. Vis merDatakjeden lar deg velge mellom headset med mikrofon og Creative SBS240, som stiller i samme klasse som Logitech S-100. Sistnevnte spiller riktignok høyere, men med det resultat at det låter enda mer boks. Headsetet er av et no-name selskap som trolig velger å være anonyme av frykt for represalier, og diskusjonen er oppe for hva som er verst: lydkvaliteten eller at de er ubehagelige å ha på. Vårt tips her er å velge Creative. Hvis du heller ville hatt et headset, kan du alltids selge høyttalerne til en fjern slekting og kjøpe deg et dugelig et for pengene du får inn.

Men når alt dette er sagt: alle disse løsningene gir deg lyd til til PCen din. Bare ikke forvent deg underverker av det som følger med. For de litt kresne vil det være en god investering å spandere noen hundrelapper ekstra og få noe som forbedrer lytteropplevelsen betraktelig.

Klikk deg videre i testen