Mus for designfrelste

Form foran funksjonalitet? Den berømte designeren Philippe Starck har laget mus for Microsoft, og vi lurer på om den er noe særlig bra. Her er svaret!

Philippe Starck er en verdenskjent designer av blant annet møbler og interiør, og det er absolutt ingen dum ide å leie ham inn for å designe et redskap så mange av oss bruker daglig.

I disse dager er det tross alt ikke uvanlig med lekre datamaskiner, da stadig flere ser seg lei av den vanlige, kjedelige formen på PCen. Det er da bare logisk at en mus også kan ha et tiltalende utseende og skille seg litt ut.

Men må det gå utover funksjonaliteten?

Starck-musen til Microsoft er absolutt fin å se på. Sølvfarget, med en blå stripe i midten, tiltrekker den oppmerksomhet. Den blå stripen lyser til og med opp når du setter kabelen i USB-porten, og den finnes for øvrig også i rød utgave.

Musen er optisk, med dessverre finnes det ingen trådløs variant. Microsoft forklarer det med at den lysende stripen ville trekke alt for mye strøm fra batteriet.


Du behøver ikke installere noe prgramvare for å programmere eller justere på musen. Den har nemlig så å si ingen ekstra funksjoner eller muligheter - det er to knapper på den, og et skrollehjul du kan trykke inn. De to knappene virker også til å være svært følsomme, i tillegg til at de er klikkbare omtrent langs hele musens lengde, så det er fort gjort å trykke på dem ved en tilfeldighet. Det er dessverre ingen ekstraknapper for å navigere internettsider eller eventuelt utføre andre funksjoner.

Ett pluss er at designen passer også for venstrehendte, som ofte blir glemt når de mest høyteknologiske musene blir lansert.

Resultatet er en mus som ser unektelig bra ut og fungerer muligens tilfredsstillende for lite krevende kunder som er opptatt av å ha et stilig kontorpult. Men enhver databruker med behov for større presisjon og flere knapper - som photoshop-entusiaster eller spillere - bør holde seg langt unna. Billig er den heller ikke: De 349 kronene betaler du for designen, ikke funksjonaliteten.