Multigrafikkort fra Hercules

LAS VEGAS (DinSide Data): Matrox lanserte for en tid tilbake sitt multigrafikkort Matrox Marvel G200, og nå kommer Hercules med Hydra BEAST. Kortet har både 2D/3D-akselerasjon, TV med stereo, DVD og fullverdige videofunksjoner. Og alt dette til en overkommelig pris.

Det er etterhvert blitt en klar trend med grafikkort som kombinerer flere funksjoner som før var plassert på separate kort. For oss forbrukere betyr det billigere løsninger for avanserte multimediabehov. Hercules viser på Comdex frem sitt nyeste kort, Hydra BEAST, som har en rekke avanserte grafikkfunksjoner.

Kortet har S3s Savage 3D grafikkakselerator integrert som dekker behovet både for 2D- og 3D-akselerasjon. Kortet klarer en oppløsning på opp til 1600 x 1200 i 85 Hz. Videre har det 8 MB SDRAM som i følge Hercules tilsvarer så mye som 24 MB på andre kort på grunn av avansert komprimering

TV-tuneren er utviklet av Samsung, og har stereomottak av lyd. Den støtter både amerikansk og europeisk standard.

Kortet har både video inn og ut. Det gjør at du kan digitalisere video, redigere og legge det ferdige resultatet tilbake til et vanlig videobånd når du er ferdig med å redigere.

Hydra Beast har også maskinvareakselerert DVD-avspilling, og da er det ikke mye som mangler.

For å kontrollere alle funksjonene, får du med programpakken Entertainment Center 2000. Denne pakken har en typisk "fjernkontrollstil" og lar deg styre TV, DVD, VideoCD (MPEG-1) og musikk-CD. I tillegg er det funksjoner for å digitalisere video og gjøre opptak av lyd.

Kortet blir tilgjengelig i desember, og vil koste 199 dollar i USA. Såvidt vi vet gjelder dette lanseringstidspunktet også i Norge, men hva prisen på det norske markedet blir er ikke bestemt ennå.

Vi tester grafikkort

I løpet av kort tid vil DinSide Data foreta en kraftig oppjustering av testen av grafikkort, og da vil selvfølgelig både Hercules Hydra BEAST og Matrox Marvel G200 bli utsatt for vår testlabs argusøyne.

Andre saker fra Comdex

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.