Multifunksjons discman:

Grensene mellom forbrukerelektronikk og dataprodukter er for lengst begynt å bli uklare. Med Sonys nye discman fortsetter trenden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den batteridrevne og kompakte MPD-AP20U skiller seg ved første øyekast ikke nevneverdig fra mange andre MP3-baserte CD-spillere på markedet, men i praksis byr den på langt flere funksjoner. Enheten er nemlig utstyrt med en USB2.0-port for tilkobling til PC/Mac, og forvandles dermed til en rask 24x/10x/24X CD-brenner.

Dessuten leser den DVD-plater, både med film- og datainnhold. Spilleren kan også kommunisere med PCer som kun har USB1.1-kompatible porter, men da med redusert hastighet.

Spilleren er også utstyrt med kortleser for Sonys egne MemoryStick-minnekort, som blant annet benyttes i Sonys digitalkameraer og DV-kameraer.

Seigt batteri

Sony hevder at de oppladbare batteriene som følger spilleren holder til rundt 10 timer med kontinuerlig MP3-avspilling, eller brenning av 7-9 CD-plater. Skal du drimot se på DVD-film (krever PC-tilkobling), bør du bruke batterieliminator dersom filmen varer i mer enn halvannen time. Lading av batteriene skjer automatisk når spilleren plasseres i en medfølgende krybbe.

Spilleren har relativt kompakte, ytre mål - 136.4mm x 22mm x 159mm, men den er noe tyngre (330 gram) enn de fleste moderne CD-baserte MP3-spillerne.

MPD-AP20U leveres med øretelefoner (fjernkontroll på kabelen) og programvare for både CD-brenning, CD-ripping og MP3-komprimering, og DVD-avspilling - både for Mac og Windows. Den finnes allerede i amerikanske butikker, og prisen ligger i følge Sony på under $300. Med dagens lave dollarkurs betyr det rundt 2.100 norske kroner.

Vi har vært i kontakt med Sony Norge om produktet, men har foreløpig ikke fått bekreftet når produktet vil bli tilgjengelig her hjemme.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!