Multicom lanserer bærbar monster-PC

Plass til to grafikkort og tre harddisker.

Ytelsesskillet mellom de raskeste stasjonære og bærbare blir stadig mindre. Nå er også andre faktorer i ferd med å utjevnes, for eksempel oppgraderingsmulighetene.

Multicom, som er en av de få selskapene her til lands som fortsatt satser på egenproduksjon av bærbare, lanserer nå modellen Kunshan X8100. Og nei, det er ikke denne maskinen du drar med deg fra møte til møte. PC-en er først og fremst myntet på spillentusiaster, og her er skreddersøm og ytelse langt viktigere enn lav vekt.

- Vi har lenge spesialisert oss på maskiner til gaming. Denne maskinen føyer seg inn i rekken av våre egenproduserte maskiner der du kan endre innholdet til minste detalj, sier Tron Atle Løvig, daglig leder hos Multicom.

Full pakke

Maskinen er utstyrt en 18,4-tommer LED-baklyst LCD-skjerm, og har for eksempel plass til to grafikkort i SLi-kombinasjon (GeForce GTX 285M), og hele tre harddisker. I skrivende stund rommer den største 2,5" disken som får plass 640 GB, så den kan i praksis få inntil 1,9 TB lagringsplass internt. Den kan også leveres med SSD istedenfor harddisker.

Prosessoren er siste generasjon i7 fra Intel, og maskinen støtter inntil 8 GB DDR3-minne. I tillegg har den både HDMI inn- og utganger, egne spilltaster, fingeravtrykksleser, og innebygd 5.1-lyd (fem høyttalere + subwoofer).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Multicom lanserer bærbar monster-PC

(fortsetter under bildet)

Ingen budsjett-PC

Prisen starter på 16.042 kroner, men skal du ha "full pakke" med tre SSD-disker, den raskeste prosessoren, Blu-ray, to skjermkort, 8 GB minne og Windows 7 Ultimate, blir prisen 38.713 kroner. Men du kan spare noen hundrelapper hvis du vil ha den levert uten operativsystem. Og vekten? Minimum 5,6 kg...

Kilde: Multicom