MSN Music lansert i Norge

Nå kan du endelig kjøpe nedlastbar musikk i Norge, fra alle de store plateselskapene i tillegg til mer enn 2.500 uavhengige selskaper.

Det har tatt tid, men fra i dag er altså den første fullverdige handelsløsning for nedlastbar musikk tilgjengelig i Norge. Tjenesten lanseres i samarbeid med CDONcom, og tilbyr fra i dag 300.000 låter til nedlasting. Men allerede før jul forventer MSN at at minst én million låter vil være tilgjengelig, også mye norsk musikk.

- Framover vil det derfor være liten grunn til å oppsøke platebutikken for å kjøpe den nyeste musikken, skaffe seg gamle slagere eller låter fra norske undergrunnsband. Vi vil ha alt, sier daglig leder Benedikte Løvdal i MSN Norge i en pressemelding. Allerede nå finnes det en rekke norsk materiale i butikken, deriblant a-ha, Lene Marlin, Sondre Lerche, og Idol-stjerner som Kurt Nilsen.

Prisen pr låt ser ut til å ligge på 9 kroner og 90 øre, og 100 kroner dersom du ønsker å kjøpe et fullt album. Du kan høre 30 sekunders klipp fra hver låt før du eventuelt legger den i handlekurven. Betaling må skje ved hjelp av Mastercard/VISA/American Express, og det tilfaller en kortavgift på 5,26% på kjøpesummen. Et fullt album til 99 kroner vil derfor i praksis koste deg ca 5 kroner ekstra.

Kurt Nilsen er en av de norske artistene som alt er på plass i musikktjenestens "hyller".
Kurt Nilsen er en av de norske artistene som alt er på plass i musikktjenestens "hyller". Vis merWindows Media Player?

Formatet er WMA, og bitraten er fra 128-192 kbps. Låtene inneholder enkelte restriksjoner med hensyn til mulighetene for kopiering/videredistribusjon, men skal kunne brennes til CD. Du kan bruke Windows Media Player, MusicMatch Jukebox eller nyere utgaver av WinAmp for å spille av musikkfilene. Det finnes i tillegg mange kompatible lommespillere på markedet, men den aller mest populære, iPod, støtter ikke formatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva med iTunes?

Det har lenge vært ventet at Apples musikktjeneste, iTunes, skal lansere sin tjeneste i Norge. Nå er det sannsynligvis snakk om svært kort tid før også denne tjenesten blir tilgjengelig. Dermed vil også iPod-eiere få gleden av nedlastbar musikk.