MSN Desktop Search ferdig

Microsoft er ferdig med prøveperioden på MSN Desktop Search, som nå blir en standardkomponent i MSN Desktop Toolbar - og gir deg tilgang fra enda flere programmer.

MSN Desktop Toolbar sin siste versjon installerer seg som plugin i tre av Microsofts beste "eiendommer" - på oppgavelinjen, i Outlook og ikke minst i Internet Explorer. Fra disse søkeboksene får du nå tilgang til indeksbaserte søk som er langt raskere enn søkene som fantes i programmene fra før.

Microsoft har lenge hatt planer om å styrke søkefunksjonene i operativsystemene sine for å komme brukere som lagrer stadig mer data på stadig større harddisker i møte. De ble derimot tatt på sengen av aktører som Google og Copernic, som sammen med Yahoo! nå også tilbyr indekssøk til skrivebordet.

Tett integrert

Integrasjonen med andre microsoft-programmer ser ut til å være styrken til Microsoft i denne omgangen, samtidig som programmet består av en større pakke. Mange vil derimot se Microsofts MSN Desktop Toolbar som mer av en reaksjon på andres oppfinnelser enn deres egen fremgang.

For eksempel blokkerer pakken oppsprettvinduer og integrerer tett med Hotmail-kontoen din - i tillegg til å gi deg enkel tilgang til Microsofts eget svar på Google; MSN Search. Med verktøylinjen installert, kan du til og med få søkeordene dine fremhevet på skjermen.

Lite nytt?

Alle disse funksjonene får du tilgang til via tredjeparts programmer som Firefox og Google sin egen verktøylinje.

Som vanlig forsøker programmet å gjøre MSN som standard oppstartside, såvel som at søkemotoren blir standard på hele systemet ditt. Du får imidlertid litt større frihet enn mange av konkurrentenes tilbud med hensyn til hva du ønsker å søke gjennom. For eksempel har du muligheten til å begrense søket til innholdet i epostmappene dine og Mine dokumenter-mappen, men du kan også velge å søke gjennom innholdet i alle harddiskene dine.

Interessant nok skal det også ha vært mulig å bruke "tabbed browsing," som åpner nettsider i arkfaner innenfor det samme vinduet, i enkelte versjoner av betaen - som nå er fjernet.

Se også vår test av MSN Desktop Search

MSN Toolbar med MSN Desktop Search finner du på MSNs nettsider.