MSN 8 lansert

Microsoft lanserte i går MSN 8, spesialnettleseren for MSN-kunder. Brukere som ikke er direkte tilknyttet MSN må betale for å surfe med MSN 8.

Publisert
Sist oppdatert

Microsoft MSN Internet service er en stor internasjonal ISP (internettleverandør), og MSN Explorer er en skreddersydd nettleser for brukere som er tilknyttet Internett gjennom MSN. Nettleseren kan enklest beskrives som en portal til Microsofts egen nettverden, og innpakningen er gjort svært smakfullt og brukervennlig.

Lekkert

Noen av tjenestene som er integrert i MSN Explorer er velkjente for de fleste, for eksempel MSN Messenger, Windowsmedia.com og Hotmail. Hotmail-tilgangen har blant annet fått en langt penere innpakning enn i Internet Explorer, og antall uleste epost vises direkte i verktøylinjen i nettleseren.

Grensesnittet i MSN 8 er bygget opp rundt tjenester fra Microsoft og partnere.
Grensesnittet i MSN 8 er bygget opp rundt tjenester fra Microsoft og partnere. Vis mer

Bruker du Windows XP har du sikkert sett MSN Explorer-ikonet på startmenyen, Tidligere har du kunnet bruke MSN Explorer uten at det har kostet deg noe, så lenge du har hatt en gyldig Hotmail-konto, som tusenvis av nordmenn har minst én av.

Koster penger

For første gang vil nå Microsoft ta betalt for å bruke en av sine nettlesere. Alle brukere av MSN 8 som ikke er tilknyttet MSN Internet service direkte, må belage seg på å betale rundt $10 (ca 75 kroner) pr måned, enten de benytter seg av Microsofts spesialtjenester eller ikke. Dette markerer en endring i Microsofts strategi vedrørende nettlesere, der alt så langt har vært gratis.

MSN 8 blir i første omgang kun tilgjengelig for amerikanske brukere, senere også for brukere i andre land. Microsoft håper at lanseringen skal ta rotta på den argeste konkurrenten, AOL. Men Norge står ikke på MSN 8-kartet ennå.

Ikke i Norge

- Det er ikke spikret noen dato for lansering i Norge, sier portalsjef Helge Birkelund i MSN.

- Imidlertid fortsetter vi med å videreutvikle eksisterende produkter som Hotmail, Søk og Messenger, som torsdag kom i versjon 5.0. Samtidig lanserer vi MSN I dag, som er en redaksjonell pop-up hvor vi daglig vil presentere innhold og tjenester fra MSN. Vi velger ikke å bruke dette formatet i ren kommersiell sammenheng, men bruker det i denne forbindelse for å kunne tilby de nesten 600.000 brukerne noe mer.

- Derfor er det ingen grunn til å laste ned MSN 8 i Norge, i hvert fall ikke foreløpig, avslutter han.

Her finner vår omtale av forgjengeren til MSN 8.

Kilder:
InfoWorld.com
MSN.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer