MS Flight Simulator er svært realistisk, og mange mener at terroristene får all den informasjon de trenger om teknikker for flyging, og detaljer om de store byene.
MS Flight Simulator er svært realistisk, og mange mener at terroristene får all den informasjon de trenger om teknikker for flyging, og detaljer om de store byene.Vis mer

MS Flight Simulator for realistisk?

Enkelte PC-flysimulatorer kan gi terrorister detaljerte data om flyene og yndede terrormål. I England fjernes nå Microsoft Flight Simulator fra butikkhyllene, i kjølvannet av USA-tragedien. Elkjøp følger etter her hjemme.

De store engelske butikkjedene Virgin Megastores, Woolworth og HMV har allerede fjernet spillet fra alle sine butikker. Dette kommer som en direkte reaksjon på de siste dagers spekulasjoner om at spillet kan ha blitt brukt som interaktive flykurs for terroristene i USA-tragedien.

Et annet spill, som går ut på å forsvare World Trade Center fra Kamikazee-piloter, ble også fjernet fra hyllene.

DinSide Data tok kontakt med Elkjøp-ledelsen for en kommentar, og fikk da bekreftet at denne butikkjeden har besluttet å gjøre det samme her i Norge.

- Beslutningen ble tatt i samråd med våre engelske eiere, Dixon, forteller informasjonssjef Scott Engebretsen i Elkjøp Norge til DinSide Data. - Vi gikk ut med denne informasjonen til våre butikker fredag, og det vil nødvendigvis gå noe tid før alle butikkene har fjernet Microsoft Flight Simulator fra vareutvalget.

Den symbolske verdien av handlingen er kanskje den største.

Microsoft liker dette dårlig

Microsoft på sin side har derimot valgt å ikke stoppe distribusjonen av spillet, og talsmenn fra selskapet kaller ryktene for svært grove og spekulative. - Microsoft Flight Simulator har blitt solgt i årevis, og eksperter har forsikret oss om at spillet ikke kan ha hatt noen som helst effekt på terrorangrepene, forteller selskapet i en kommentar, i følge nettstedet ActiveNetwork.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vår journalist Thomas Marynowski skrev i sin omtale av Microsoft Flight Simulator 2000 blant annet følgende:

"...spillet har detaljerte data om flyene og verdens flyplasser. Det ser altså ut til at FS 2000 kan tilby timesvis med underholdning for den seriøse flyentusiasten. Det er også dette markedet spillet henvender seg til – her er det ingen skyting, men ultrarealistisk framstilling av alle aspekter ved sivil flyving".

Les omtalen her.

En ny versjon av Flight Simulator er for øvrig ventet i løpet av høsten.